maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vopak-aandelen springen omhoog nadat Nederlandse tankterminaloperator winstcijfers over Q3 boekt

Door Scott Kanowsky

Investing.com — Koninklijke Vopak NV (AS:)-aandelen stegen vrijdag naar de top van de pan-Europese, nadat het Nederlandse bedrijf voor industriële opslag een sprong in het kerninkomen in het derde kwartaal rapporteerde, ondanks stijgende energiekosten.

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf boekte een winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van € 659 miljoen voor de periode van drie maanden, een stijging van 7,32%. ook met 10,84% gestegen tot €1,01 miljard.

analisten bij Morgan Stanley en ING zei dat zowel de top- als bottom-line-resultaten hun schattingen overtroffen, met name dankzij de groei van de bezettingsgraad van tankterminals van 87% op kwartaalbasis naar 89%. Dit hielp om een ​​stijging van de kosten tot € 522 miljoen te compenseren, die voornamelijk het gevolg was van stijgende energieprijzen en wisselkoerseffecten.

“Onze sterke prestaties in het derde kwartaal tonen aan dat ons goed gediversifieerde infrastructuurportfolio Vopak op unieke wijze positioneert om onze klanten van dienst te zijn in zeer onzekere tijden”, aldus CEO Dick Richelle in een verklaring.

Vopak verbeterde vervolgens haar verwachtingen voor het hele jaar voor de kernwinst exclusief bijzondere posten. De groep verwacht nu dat de maatregel ongeveer € 890 miljoen zal bedragen, een stijging ten opzichte van de eerdere vooruitzichten van tussen de € 830 miljoen en 850 miljoen.

De raming voor de jaarlijkse kosten werd echter ook hoger herzien van € 690 miljoen naar € 710 miljoen.

READ  Markering van Lewis County: Nederlandse vrouw die bekend staat om gastvrijheid startte een koffiebedrijf op 60