juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte kwam de boostervaccinatiecampagne te laatANI |
Bijgewerkt:
24 december 2021 22:55 Er is

Amsterdam [Netherlands], 24 december (ANI / Spoetnik): De Nederlandse premier Mark Rutte zei vrijdag dat de regering fouten heeft gemaakt in de strategie van de regering-19 en dat de boostervaccinatiecampagne eerder had moeten beginnen.
Rutte gaf in De Telegraaf toe dat de eerste reeks anti-overheidsmaatregelen die in november werden gelanceerd, te ruim was en dat de boostervaccinatiecampagne te laat was begonnen.
“Ik heb een fout gemaakt in de communicatie. Aanvankelijk legde ik te veel nadruk op de eigen verantwoordelijkheid van mensen en heel weinig op dwangmaatregelen”, zegt Rutte tegen het Nederlandse persbureau.

De premier zei ook dat de mensen niet genoeg vertrouwen hadden om de belangrijkste regels te midden van de epidemie strikt te volgen.
Nederland was een van de laatste Europese landen die is begonnen met het toedienen van boostervaccinaties, en ongeveer 2 miljoen van de bevolking van meer dan 17 miljoen hebben tot nu toe het derde vaccin in het land gekregen.
Amsterdam kondigde zondag een lock-out van een maand aan om de verspreiding van de Omigran-soort aan te pakken en sloot alle bars, restaurants, cafés, bioscopen, musea, theaters, sportscholen en niet-essentiële winkels. Vanaf donderdag zou 59% van de dagelijkse Govt-19-gevallen in de Nederlandse hoofdstad worden veroorzaakt door omigran.
Tweederde van de Nederlandse bevolking is tot nu toe volledig ingeënt tegen Govt-19. (ANI / Spoetnik)

READ  Britse, Nederlandse experts nodig om overstroomde landbouwgronden terug te winnen: CM