juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbalkritiek scherpt Nederlandse spelers aan terwijl experts wegen | Mighty 790 KFGO

AMSTERDAM (Reuters) – Verdediger Mathiez de Ligt zei dat Nederland hun plaats in hun groep misschien pas heeft bevestigd na een reeks overwinningen op het EK, maar kritiek op hun optreden heeft ze alleen maar aangescherpt.

Oranje verzekerde zich van de eerste plaats in Groep C door op donderdag in Amsterdam met 2-0 van Oostenrijk te winnen en op zondag 27 juni 16 duels in Boedapest op te nemen.

Maar op weg naar de enige grote wedstrijdoverwinning van Nederland in 1988, werd de Lict uitgekozen voor een verbale aanval door voormalig speler en bondscoach en iconische Euros-goalscorer Marco van Boston.

De Lict, die terugkeerde naar het team na een heupblessure en midden in een vijfmansdefensie speelde, zei dat Van Boston betere communicatie en anticipatie nodig had, en hij wees op verschillende tekortkomingen in de concentratie van een speler na de wedstrijd.

“Hij is een bewaker en moet veel meer leiding geven. Je moet op jezelf aandringen. Hij ging naar Italië om te leren verdedigen, maar ik denk niet dat hij daar veel heeft geleerd”, vertelde Van Boston aan de Nederlandse televisie.

De 21-jarige zei vrijdag op een persconferentie: “Ik ben blij dat iemand als meneer Van Boston dat zei. Ga maar eens kijken wat hij bedoelt.”

“Hij heeft het ook over communicatie. Dat doen we echt, maar het kan natuurlijk altijd beter. Kritiek is niet erg, het scherpt je aan. ”

Nederland versloeg Oekraïne met 3-2 in de openingswedstrijd van Euro 2020, maar ze namen een voorsprong van twee doelpunten voordat ze een dramatisch late winnaar versloegen. De overwinning van donderdag tegen Oostenrijk duurde niet lang.

READ  Overgenomen door MENA Gaming Streamer Ra.TV Dutch Platform Medal

“Uiteindelijk was ik teleurgesteld. Tegen een team als Oostenrijk moet je zeven tot acht kansen creëren’, zegt Rafael van der Ward, een van de vele oud-internationals die in de Nederlandse media als experts fungeren.

“Ik zie geen echte vooruitgang. Ja, we hebben niets achtergelaten, maar het verscheen nooit tegen deze zwakke tegenstander”, vertelde hij aan de NOS TV.

Nederland treft maandag Noord-Macedonië in hun laatste groepswedstrijd in Amsterdam.

(Geschreven door Mark Gleason in Kaapstad; bewerking door Hugh Lawson)