april 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal – Zweedse vrouwen eindigen ongeslagen reeks in VS, Nederlandse top 10

TOKYO, 21 juli (Reuters) – Wereldkampioen VS beëindigde een ongeslagen reeks van 30 maanden met Zweden met 3-0, en Nederland won de laatste 10 doelpunten in een ongeslagen reeks in het Olympisch theatrale vrouwentoernooi toen het voetbal begon.

Verschillende teams, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Chili, Zweden en Nieuw-Zeeland, verzamelden zich ter ondersteuning van rassengelijkheid en gingen op de knieën voor het voetbal van woensdag, terwijl twee Braziliaanse spelers sportieve records vestigden. Lees verder

In een leeg stadion in Tokio stuurde Zweden viervoudig Olympisch gouden medaillewinnaars naar hun eerste nederlaag in 45 internationale competities, terwijl aanvaller Steina Blacksteinius hun dunne Amerikaanse spel strafte met een dubbel in hun Groep G-clash.

Sinds het debuut van het damesvoetbal in 1996 heeft geen enkel team als wereldkampioen Olympisch goud gewonnen.

‘We hebben ons voor de gek gehouden, nietwaar?’ De Amerikaanse middenvelder en sterspeler Megan Robinho is het daarmee eens. “Ik dacht dat we een beetje krap, een beetje nerveus, domme dingen aan het doen waren.”

De clash was een terugblik op de kwartfinales van 2016, die de Scandinaviërs wonnen na strafschoppen. Lees verder

Oranje gaf de tegenstanders een duidelijke waarschuwing door Zambia met 10-3 te verslaan in Groep F, waarbij Arsenal-aanvaller Vivian Midema vier keer scoorde.

Nederland nam een ​​6-1 voorsprong, maar in de slotfase waren hun voeten uit de lucht, zodat Bobra Banda zijn hattrick kon voltooien met twee late doelpunten voor Zuid-Afrika.

Brazilië, dat op zoek was naar hun eerste gouden medaille tijdens het evenement, versloeg China met 5-0, waarbij spelers Marta en Formica hun naam in de recordboeken schreven.

READ  Den Haag vraagt ​​vrijstelling van EU-sancties tegen Rusland

Martha, algemeen beschouwd als de beste vrouwelijke voetballer aller tijden, heeft vijf World Player of the Year-prijzen gewonnen en werd de eerste voetballer die scoorde op vijf opeenvolgende Olympische Spelen.

De 35-jarige voltooide zijn hattrick en kreeg de kans om zijn 13e olympische doelpunt te maken toen hij opzij stapte om teamgenoot Andresa een penalty te laten omzetten.

“Er is hier geen illusie, we zijn een team”, zei Martha.

Hun 43-jarige teamgenoot Formica werd de eerste voetballer die op zeven Olympische Spelen verscheen. Lees verder

Gastheer Japan had een spannende 1-1-clash met Canada in Groep E, waarbij voorganger Christine Sinclair haar 300e interlanddoelpunt vierde als haar 187e internationale doelpunt – meer dan enige andere speler.

Ellen White uit Groot-Brittannië scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 17e minuut tegen Chili in Groep E, en voegde nog een doelpunt toe in de tweede helft om Manchester City op 2-0 te zetten.

Australië versloeg Nieuw-Zeeland met 2-1 in de finale van Groep G van het WK 2023.

West Ham’s Tamega Yellop en Chelsea-aanvaller Sam Kerr scoorden in de eerste helft, terwijl Coffee Rennie Australië een nul deed met een doelpunt in de blessuretijd van de tweede helft.

Verslag door Rohit Nair en Simon Jennings in Bangalore; Samengesteld door John Stone Street

Onze normen: Principes van de Thomson Reuters Foundation.