mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal: De Boer stopte midden in de storm als Nederlandse coach

Amsterdam: Holland-coach Frank de Boer heeft twee dagen ontslag genomen nadat hij bij de laatste 16 van het veld was gestuurd nadat hij met 2-0 was verslagen door Tsjechië.

Het kwam midden in de voortdurende ondergang van de Nederlandse coach dat zijn partij al vroeg belofte toonde in wedstrijden, maar later graag vals speelde.

“Na overleg van vanmiddag is besloten dat beide partijen direct actie gaan ondernemen”, laat de KNVB weten in een verklaring.

“Frank de Boer heeft laten weten niet door te willen gaan. Dat is in lijn met de afspraak tussen beide partijen, die een plek in de kwartfinales vereist. Die afspraak wordt niet verlengd”, aldus de woordvoerder.

De Boer zei voor de vergadering te hebben besloten af ​​te treden.

“In afwachting van de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach.

“De reikwijdte is niet bereikt, het is duidelijk”, zei hij over het falen van de euro.

Oranje won alle drie hun pouleduels, maar verloor daarna in de knock-outronde, waarvan zij de favorieten waren.

“Toen ik in 2020 werd benaderd als bondscoach vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die vanaf het moment dat ik werd aangesteld op mij kwam.

“Die druk neemt nu alleen maar toe. Het is geen gezonde situatie voor mij, of het team had het niet voor de WK-kwalificatie.”

In een opiniepeiling van dinsdag in de krant vond 90% van de respondenten dat De Boer moet gaan.

READ  Uitstel van het Nederlandse visum brengt de voorbereidingen van het hockeyteam in gevaar

Hij veroorzaakte veel opschudding in een land dat hysterisch was met de tactische benadering van het team door hun traditionele 4-3-3-benadering van het Nederlandse sentiment op te geven en in plaats daarvan met de 5-3-2-formatie te spelen. – Reuters