mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van de Peek gedropt door Oranje voor WK-kwalificaties Voetbalnieuws

Amsterdam: Nederlandse middenvelder Tony van de Peek is uit de selectie gelaten voor de WK-kwalificatiewedstrijd van volgende week Louis van Gaal, maar Steven Bergwiz en Denzil Dumfries zijn teruggeroepen.
De coach maakte de wijzigingen bekend voor de drie wedstrijden van Groep G op 1 september in Noorwegen en thuis in Montenegro in september. 4 en Turkije op een persconferentie op vrijdag na drie dagen.
Van Gaal zei dat hij alleen spelers zou selecteren die dit seizoen hebben gespeeld en aan fitness hebben gedaan en dat de 24-jarige Van de Peak nog moet spelen voor Manchester United.
Bergwig stond vorige week buiten de basisopstelling, maar werd toegevoegd na indrukwekkende prestaties in de vroege competitiewedstrijden van Tottenham Hotspur, terwijl Tufrez eind afgelopen weekend werd geselecteerd nadat hij een late invaller had gemaakt in Euro 2020 als een van de nevenspelers van het Nederlandse team.
Van Gaal zei dat hij bijna een jaar nadat Liverpool-verdediger Virgil van Dijk geblesseerd was, had gesproken over terugkeer naar de aanvoerdersband van het team.
“Het leek me dat dit een heel interessant gesprek was, maar je zult zien dat hij mijn kapitein is. Ik had altijd de gewoonte om de namen van drie kapiteins te zeggen en je zult het volgende week zien”, voegde hij eraan toe.
Van Gaal zei dat hij nog steeds onopgelost was in zijn opstelling voor de wedstrijd van woensdag in Oslo.
“Het hangt af van de kwaliteit van Noorwegen, het hangt af van ons en de beschikbaarheid van spelers. We wachten het nog af. Hoe komen ze bij het team? Testen ze positief op het coronavirus? Ik heb niet kunnen maken nog geen beslissing”, zei hij. Zei.
Van Gaal, 70, begint aan zijn derde termijn als coach van het derde elftal nadat hij Frank de Boer heeft vervangen, die ontslag nam nadat hij in de laatste 16 van het Europees kampioenschap van Oranje verloor.

READ  Wat gebeurde er met Landguard Fort tijdens de Nederlandse invasie?