mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sonos betaalt $ 100 miljoen voor Nederlands audiocomponentenbedrijf

Door
Jorge Mercado

maandag 11 april 2022

Het in Santa Barbara gevestigde Sonos voegde op 11 april zijn home audio-arsenaal toe toen het de aankoop van het in Nederland gevestigde Mayht voor $ 100 miljoen in contanten aankondigde.

Mayht is gespecialiseerd in audiotransducers, het fundamentele element in luidsprekers dat geluid creëert. Sonos zei in een persbericht dat de overname aankondigde dat Mayht transducers heeft “opnieuw ontworpen” om ze kleiner en lichter te maken zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit.

Dat is wat Sonos interesseerde, dat begin 2022 meer dan 750 miljoen dollar aan contanten en kasequivalenten had om deze deal mogelijk te maken, volgens de laatste publicatie van de resultaten op 2 februari. 9.

“De doorbraak van Mayht op het gebied van transducertechnologie stelt Sonos in staat een nieuwe sprong voorwaarts te maken in ons productportfolio”, zei Sonos-CEO Patrick Spence in een persbericht. “Deze strategische acquisitie geeft ons meer ongelooflijke mensen, technologie en intellectueel eigendom dat de Sonos-ervaring verder zal onderscheiden, ons concurrentievoordeel zal vergroten en onze toekomstige roadmap zal versnellen.”

Mayht, opgericht in 2016, was nooit van plan om zijn eigen producten op de markt te brengen en was altijd van plan om te worden opgekocht door een groter bedrijf, TechCrunch meldde:.

“We zijn erg enthousiast en trots om deel uit te maken van Sonos”, zegt Mattias Scheek, CEO van Mayht, in een persbericht. “Onze droom is altijd geweest om een ​​nieuwe standaard te zetten in de audio-industrie. De integratie van onze technologie in Sonos-producten zal een verdere revolutie teweegbrengen in geluid van hoge kwaliteit.”

READ  Olympische Spelen zondag 1 augustus Wie zijn de Nederlanders?

Er werden geen aanvullende details over de deal verstrekt, maar Sonos zei dat het meer zou aankondigen tijdens de oproep voor het tweede kwartaal in mei.

Beleggers leken de deal goed te keuren; Sonos-aandelen sloten op 11 april op $ 27,13, 1,6% meer dan de vorige handelsdag.