mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Royal Dutch Shell Plc is van plan de single-share tax te vereenvoudigen en het beheer naar Londen over te dragen

Royal Dutch Shell Plc vraagt ​​goedkeuring van aandeelhouders om haar aandelenstructuur te vereenvoudigen door haar A/B-belang op te splitsen in één belang.

Tegelijkertijd wil het bedrijf het belastingkantoor van de Groep in het VK herstructureren met zijn integratie, waar het de CEO en CEO zal identificeren en commissie- en bestuursvergaderingen zal houden.

De veranderingen zullen Shell in staat stellen haar ‘Power Ring Progress’-strategie te versnellen, die erop gericht is het bedrijf om te vormen tot een wereldwijd koolstofarm energiesysteem.

Het zal het dubbele VK met Nederlandse fiscale woonplaats splitsen, dat dividendbetalingen scheidt in ponden sterling (aangeduid met ‘B’-aandelen) en Amerikaanse dollars (‘A’-aandelen), die van kracht zijn sinds 2005. Het bedrijf merkte op. Het mag geen permanente regeling zijn wanneer de huidige structuur wordt opgericht.

Shell merkte op dat de vereenvoudigde single-stock order zou zorgen voor versnelde uitkeringen aan aandeelhouders, waardoor het bijvoorbeeld gemakkelijker wordt om aandelen in te kopen.

“Vereenvoudiging zal onze aandelenstructuur normaliseren binnen de fiscale en juridische jurisdicties van een land en ons concurrerender maken”, zei Shell-voorzitter Sir Andrew McKenzie.

“Hierdoor zal Shell beter gepositioneerd zijn om kansen te grijpen en een leidende rol te spelen in energieverandering. De Shell Board beveelt unaniem aan dat aandeelhouders voor het voorgestelde besluit stemmen.

Shell zei trots te zijn op haar Anglo-Nederlandse erfgoed en een belangrijke werkgever te blijven met een prominente aanwezigheid in Nederland – en benadrukte de groeiende aanwezigheid in windprojecten aan de Nederlandse kust en in haar ‘wereldwijde’ projecten. Koolstofarme biobrandstoffabriek en Europa’s grootste elektrolyse in Rotterdam.

READ  De Nederlandse koning geeft opdracht tot onderzoek naar de koloniale geschiedenis van het koningshuis