juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overgenomen door MENA Gaming Streamer Ra.TV Dutch Platform Medal

Het in Dubai gevestigde Campy Live Streaming Platform, Rawa. TV, gekocht door Dutch Gaming Content and Clip-Sharing Platform, Medal.tv.

Sinds de lancering in 2018 presenteert Rawa.tv lokale atleten via crowdsource-streamingcontent. De MENA-gerichte benadering, het goed verbonden lokale team en het vermogen om de wereldwijde gaming- en e-sportindustrie van meerdere miljarden dollars aan te kunnen, zijn de sleutel tot de overname. Tijdens de twee financiële rondes heeft Rawa.tv meer dan $ 800.000 opgehaald.

Rawa.tv zal zijn technologielaag wijden aan het creëren van een live streaming-functie voor Medal.tv die als doel heeft het publiek en gebruikersbestand van Rawa.tv te integreren in het Amerikaanse platform. De bètaversie van de streamingfunctie van Medal.tv is bedoeld om enkele ervaren en bekende makers van inhoud te introduceren.

In een reactie op de nieuwe samenwerking zei Eric Hasni, mede-oprichter van Rawa TV: “Deze overname is een bewijs van de groeiende kracht van de Arabische gamingmarkt en de groeiende interesse van buitenlandse investeerders in de regio.”

“Door de technologiehiërarchie van Rawa.tv te integreren, kan Medal.tv wat het biedt aan 1M + -makers verder verbeteren door gebruik te maken van het platform voor het delen van clips, waardoor nieuwe manieren ontstaan ​​om inkomsten te genereren en nieuwe manieren te vinden om deel te nemen aan hun gemeenschap.”

Ondertussen is de basis van het algoritme en model van Medal.tv het ontwikkelen van algoritmen die zich richten op het gewenste publiek. Pim de Witte, mede-oprichter en CEO van Medal.tv, verduidelijkt de op algoritmen gebaseerde aanpak: “We zullen alleen slagen als ons algoritme goed genoeg is om de inhoud te matchen die ze het publiek in de medaille willen betalen.”

READ  Mubadala sluit zich aan bij het Nederlandse eendaagse distributieplatform Dostavista's Series C-ronde van $ 35 miljoen

“Als er 100 mensen je kanaal verlaten om bij 10 abonnees in en uit te checken, zullen we ons richten op het zien van 10 abonnees via ons inhoudsalgoritme.”

Medal.tv heeft aangekondigd dat het zich inzet om de gaming-gemeenschap van dienst te zijn met de nieuwe aanwinst, in plaats van uit te breiden naar niet-gamecontent.