mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe Nederlandse ster komt tevoorschijn uit 4-3-3 scores, voetbalnieuws en geweldige verhalen

AMSTERDAM Europa Tegen het EK 2020 heeft bondscoach Frank de Boer besloten om van de 4-3-3-tactiek die het laatste Nederlandse totaalvoetbalelftal heeft gewonnen, over te stappen naar 3-5-2.

Het was een zet die een intens debat bleef uitlokken in het voetbalgekke land, maar het hielp wel om een ​​nieuwe ster in oranje te creëren.

Denzel Dumfries trok de aandacht, scoorde in beide overwinningen van Nederland, scoorde twee keer en kreeg een penalty, terwijl de Nederlander zich plaatste voor de laatste 16 om een ​​wedstrijd in Groep C te redden.

Een deel van de nieuwe generatie Nederlandse spelers die promoveerde na het niet halen van het EK 2016 en 2018, de rechtshandige van PSV Eindhoven scoorde niet in 19 interlands voor zijn land voor het EK, maar zijn vorm is nu zichtbaar als hij zich aansluit bij Everton en Napoli.

Rudd van Nistelrooy, de laatste speler die scoorde in zijn eerste twee EK-wedstrijden voor Oranje, maakt nu deel uit van de achterkamerstaf van De Boer, dus de 25-jarige zit in een zeldzaam bedrijf, maar zijn teamgenoten en experts helpen nog steeds hem verbeteren.

“Denzel is fantastisch. Hij is erg fit, hij is snel, hij rent veel, hij is ook een goede voetballer. Het verbaast me niet dat hij zo goed presteert”, zei aanvoerder Giorgino Vijnaltham.

“Met 3-5-2 heeft hij meer vrijheid om vooruitgang te boeken en gebruikt hij zijn normen.”

Voormalig Chelsea en Nederland verdediger Mario Melchio vertelde de BBC “het is niet verwonderlijk dat we hem nu zien.

Dumfries behoudt zijn plaats in de basisopstelling vandaag, aangezien De Boer heeft bevestigd dat hij geen wijzigingen zal aanbrengen in zijn selectie, aangezien Noord-Macedonië voor hun laatste groepswedstrijd is uitgeschakeld, met nog maar twee spelers over.

READ  Overheidsbesmettingen stijgen met 500 procent: sociale misdaad van de Nederlandse heersende klasse

Memphis De Gea, de eerste keuze die zaterdag bij Barcelona tekende, zei: “Ik denk dat dit ook voor hem een ​​opluchting is. Het kan diep in je hoofd zitten… het kan voor hem een ​​extra motivatie zijn om het beter te begrijpen.”

REUTERS

N.MACEDONIA V NEDERLAND

Singtel TV C141 & StarHub LiveNow-applicatie, 23.50 uur