juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse verpleeghuizen herstellen mondkapjes nu COVID-aantallen stijgen – EURACTIV.com

Verpleeghuizen in Nederland zijn begonnen met het invoeren van een gezichtsmaskerregel voor gezondheidswerkers om ouderen binnen de faciliteiten te beschermen.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is het aantal positieve COVID-19-gevallen in Nederland gestegen tot 34,145 vorige week. Omdat het aantal besmettingen blijft stijgen, zijn verschillende verpleeghuizen begonnen te vragen dat hun gezondheidswerkers maskers dragen om te werken.

Bijna 400 verpleeghuizen in Nederland hebben de afgelopen vier weken nieuwe positieve gevallen van COVID-19 gemeld. “Als het aantal besmettingen in een regio stijgt, zie je dat terug in een verpleeghuis”, zegt een woordvoerder van ActiZ, een brancheorganisatie van zorgorganisaties. de Volkskrant gemeld.

Een van de grote problemen waarmee de zorgsector wordt geconfronteerd, is het personeelstekort. Sinds het begin van de pandemie hebben veel mensen de gezondheidszorg verlaten of ziek geworden en nu heeft die industrie moeite om voldoende werknemers te vinden. Het maskermandaat is om ouderen te beschermen en ervoor te zorgen dat ze geen personeel meer verliezen.

Volgens Anneke Westerlakenvoorzitter van ActiZ, “het blijft belangrijk dat de overheid aandacht blijft vragen voor het belang van vaccinaties.”

READ  Hamilton "op de achterste voet" na voortijdig einde Nederlandse GB-training