juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Royals ontmoeten elkaar op de 2e dag van Merkels staatsbezoek | Nieuws | DW

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdag een ontmoeting gehad met de Nederlandse monarch en koningin als onderdeel van een driedaags staatsbezoek van het Duitse koningshuis. Details van het gesprek zijn niet vrijgegeven.

Eerder op dinsdag bezochten koning Willem-Alexander, 54, en koningin Maxima, 50, het Reichstag-gebouw in Berlijn en voerden ze gesprekken met Wolfgang Schuble, woordvoerder van de Bundestock van het Duitse parlement.

Ze vertegenwoordigen 16 staten die de zitting van het Duitse parlement bijgewoond hebben.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens een ontmoeting met Bondsdagwoordvoerder Wolfgang Schuble.  6 juli 2021.

Het Nederlandse koningspaar hield een reeks bijeenkomsten als onderdeel van hun bijeenkomst in Berlijn

Willem-Alexander prees grensstaten zoals Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen voor hun hulp bij het opnemen van Nederlandse coronaviruspatiĆ«nten voor behandeling “toen de epidemie op zijn hoogtepunt was”.

Het Nederlandse koningspaar arriveerde maandagochtend vroeg in Duitsland om eind vorig jaar een reis te maken naar aanleiding van een uitbraak van het coronavirus. Ze ontmoetten de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en bezochten het Robert Koch Institute, het National Center for Disease Control in Duitsland en andere locaties.

Woensdag brengt het koninklijk paar, voordat het terugkeert naar Nederland, een bezoek aan de Technische Universiteit van Berlijn en het nieuwe Humboldt Cultureel Centrum van de stad.

jf / msh (AP, dpa)

READ  "Nederlandse boomperenverkoop is stabiel; appels zijn erg taai"