juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse huizenprijzen stijgen in 2022 met 12,5 procent

Nederlandse huizenprijzen stijgen in 2022 met 12,5 procent

ABN Amro heeft haar prognoses voor de Nederlandse woningmarkt in 2022 naar buiten gebracht, waarin wordt voorspeld dat de huizenprijzen in het nieuwe jaar met 12,5 procent zullen stijgen.

Huizenprijzen in Nederland stijgen met 12,5 procent

De huizenprijzen in Nederland zijn de afgelopen twee jaar flink gestegen, waarmee volgens het CBS 2021 veel records zijn gebroken. Hoewel velen verwachten dat deze trend in 2022 zal vertragen, is er minder bemoedigend nieuws van een populaire Nederlandse bank.

Abn Amro voorspelt dat in oktober 2021 de huizenprijzen in Nederland in 2022 met 10 procent zullen stijgen. Nu, slechts een week voor het nieuwe jaar, hebben ze hun prognoses bijgewerkt en aangekondigd op de nieuwste thuismarktmonitor dat de prijzen zullen stijgen naar 12. , 5 procent in 2022 en nog eens 5 procent in 2023. Verrassend genoeg voorspellen experts dat de vastgoedprijzen in de vier grote Nederlandse steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag nog sneller zullen stijgen.

Deze prognoses zijn iets hoger dan die van de Rabobank afgelopen zomer, waarbij economen voorspellen dat de prijzen dit jaar met 11,5 procent zullen stijgen. Volgens cijfers van ABN Amro worden woningen in Nederland in 2021 15 procent duurder.

Prognoses ABN Amro voor de Nederlandse woningmarkt

De lage rente op hypotheken van ABN Amro heeft bijgedragen aan de prijsstijging. “Zelfs als de daling van de hypotheekrente door de toegenomen inflatie stopt, verwachten we dat de hypotheekrente in evenwicht blijft”, legt senior econoom Philippe Bogelo uit.

Bovendien zei Bokeloh: “De loonsverbeteringen zijn positief dankzij het economisch herstel dat in het verschiet ligt, aangezien de krappe arbeidsmarkt en de vergrendelingsmaatregelen worden teruggedraaid” – twee factoren die verder bijdragen aan de inflatie.

READ  Nederlandse Tekeningen: Hoogtepunten uit het Rijksmuseum

ABN Amro zei dat na een prijsdaling van 5 procent in 2021 met de prijsstijgingen, de verkoopaantallen in 2022 verder zullen dalen en dat de relatief nieuwe trend om activa tegen hogere prijzen te kopen om de verkoop te beschermen, zich zal voortzetten. In het nieuwe jaar als gevolg van het tekort aan landelijke woningen.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.