juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nederlandse afzet blauwe bessen verbetert na moeizame start”

Het Nederlandse blauwebessenseizoen heeft dit jaar geen gemakkelijke start gehad. “Veel gewassen waren tegelijkertijd klaar. Dit betekent dat de productieprijs hoger was dan de marktvraag, wat resulteerde in lagere prijzen. Dankzij het weer was de kwaliteit niet zo hoog als verwacht. AbbGrowers Town.

Daarna herstelde de markt zich goed. “Nu is het halverwege het seizoen en is de kwaliteit goed. Er was een grote blauwebessenboom. Deze komen uit Oekraïne, Servië, Roemenië en Nederland. De prijzen moeten dus blijven stijgen. Als het droog is, is het genoeg voor een tijdje in Noord-Europa.”

Het overzeese seizoen begon eerder dit jaar. In de 29e week waren de eerste containers al gearriveerd uit Peru. “Zimbabwe en Namibië gaan de komende weken van start. Zuid-Afrika volgt direct”, zegt Fred. “In Zuid-Amerika zullen de opbrengsten weer hoger zijn. Daar wordt nog eens 30% groei verwacht. Het is moeilijk te voorspellen hoe het seizoen in Afrika zal verlopen. Dat seizoen is nog niet begonnen. En die landen exporteren een beetje naar het Midden-Oosten Oost. Zelfs.’

Fred verwacht dat Nederlandse supermarkten voorlopig prioriteit geven aan lokale blauwe bessen. “Ik vind het goed dat ze Nederlandse producten promoten. Aldi en Jumbo lopen hierin voorop. Ze kiezen deze zomer voor 100% Nederlands product. Er zijn veel acties met lokale blauwe bessen. Conclusie.

Voor meer informatie:
Fred Duane
abbTelers
8 Handvat Straat
5961 PV, Horst, NL
E-mail: [email protected]
Website: www.abbgrowers.com

READ  De Nederlandse teeltfabriek staat ter beschikking van de Canadese boer