april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands M&A-adviesbureau Marktlink van start in het VK

Binnen drie maanden na de uitbreiding naar Scandinavië, is het Nederlandse M&A-adviesbureau Marktlink geland in het VK. De nieuwe vestiging in Manchester is het negende kantoor van Marktlink, wereldwijd.

2021 was het 25e jaar van het bestaan ​​van Marktlink – en met een aanhoudende groei van fusies en overnames door het jaar heen, voelde het bedrijf dat de tijd rijp was om zijn wereldwijde aanwezigheid uit te breiden. Adviseren van ondernemers en MKB bij acquisitietrajecten, waarbij zij zowel kopers als verkopers vertegenwoordigt. Terwijl de meeste transacties historisch gezien in de Benelux plaatsvonden, is er recentelijk een aanzienlijke uitbreiding geweest in Duitsland en Scandinavië.

Om te profiteren van sterke dealfundamentals, lanceerde het bedrijf in november zijn tweede aanwezigheid buiten de Benelux, met een nieuw kantoor in Denemarken. Slechts drie maanden later – en met de wereldwijde M&A-feedback die geen tekenen van vertraging vertoont – heeft Marktlink dat opgevolgd door een nieuwe markt te betreden.

Tim van der Meer, Managing Partner bij Marktlink Nederland, zei over de mijlpaal: “De oprichting van het hoofdkantoor in Manchester is een belangrijke mijlpaal voor Marktlink en markeert een echte kans voor ons bedrijf om de bloeiende Britse M&A-markt te bedienen. De aan- of verkoop van een bedrijf is een van de belangrijkste momenten in de loopbaan van een ondernemer. Door ons eerste kantoor in het VK te openen, geven we ondernemers niet alleen toegang tot een nog grotere kopers- en verkopersmarkt, maar ook tot de ervaring die is opgedaan in meer dan 120 deals die jaarlijks worden gesloten door onze 40 dealteams in heel Europa.”

READ  Area roundup: Nederlandse opmars naar derde opeenvolgende laatste vier | Pella

Het nieuwe kantoor in Manchester is de eerste Marktlink-aanwezigheid in Groot-Brittannië en het negende kantoor van het bedrijf in het algemeen. Als springplank voor het openen van verschillende kantoren in de regio in de komende jaren, zal de eerste locatie worden geleid door de nieuw aangestelde Britse Managing Partner Jonathon Parkinson.

Transacties die door Marktlink worden ondersteund, variëren momenteel van € 5 miljoen tot € 150 miljoen aan ondernemingswaarde, en zijn jaarlijks meer dan 120 – terwijl het bedrijf een succespercentage van 95% heeft. Marktlink houdt hier echter niet mee op en is van plan om tegen 2025 in tien verschillende Europese markten operationeel te zijn, waardoor het zijn aantal deals kan uitbreiden tot 150.

Met betrekking tot het helpen bereiken van die doelen vanuit het VK, verklaarde Parkinson: “We werken al aan een aantal deals hier in het VK, waar grote belangstelling bestaat van grote Europese bedrijven in het Marktlink-netwerk om Britse bedrijven over te nemen. We bouwen ons team in het VK onmiddellijk op terwijl we onze pijplijn voor organische deals in de komende maanden ontwikkelen. Ons doel is om tegen het einde van het jaar vijf tot tien deals te sluiten met organisaties met een omzetniveau van £ 2 miljoen tot £ 100 miljoen en om vóór de vraag te werven met maximaal een half dozijn mensen in positie binnen de lanceringsfase. ”