mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland won de eerste T20-wedstrijd tegen Ierland in de finale van de serie

In de vierde T20-wedstrijd tegen Ierland tilde Babette de Lede met 62* klop Nederland naar de overwinning.

Score kaart

De reeks mag dan al beslist zijn, de Nederlanders wonnen, dankzij Lee Leeds Player of the Match-optreden, de vierde wedstrijd met nog negen ballen te gaan.

De Leide’s tweede T20I halve eeuw kwam ook tegen Ierland en sloeg acht vieren en twee zessen in 35 ballen om zijn vorige hoogste score van 50 te overtreffen.

De Nederlandse aanvoerder Heather Caesars won de toss en koos ervoor om te fielden, waarbij Malahid werd onderbroken door de regen, waarbij hij vijf overs per inning afsloeg.

Ondanks dat ze het openingswicket van KP Lewis (6) eisten, hadden Rebecca Stokal en Laura Delaney een stevige greep op de Ierse kant.

Het paar sloeg de rest van de innings samen, waarbij opener Eva Lynch eindigde met 1/21 in haar vier overs, hoewel Oranje hun tegenstanders op afstand hield. De stops onderbraken de innings van Ierland en hun totaal 101/2 na de DLS-aanpassing was 118. Stockel stond met 48 (43) achter in de laatste bal van de innings, terwijl Delaney ongeslagen was op 39.

Ierland joeg de bal achterna en nam twee wickets in de eerste twee overs, ondanks het feit dat verschillende spelers werden uitgeschakeld nadat ze de serie al hadden gewonnen tijdens de vorige ontmoeting. Sophie McMahon en Celeste Rock schakelden Iris Swilling en Heather Seeker uit, hoewel de vreugde een tijdje duurde toen De Lead zich bij Miranda Weringmeer voegde.

Voordat het paar werd uitgeschakeld door Werringmeyer door Georgina Dempsey, won het paar het duel met 85 runs in tien overs. Het wicket was academisch aangezien De Leede en Robin Rijke de achtervolging voltooiden in de 14e over, met een halve eeuw die een uitroepteken met een grens toevoegde.

READ  MaleisiĆ« sluit zich op als Nederlander om sancties te versoepelen