juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote dag voor Royal Oil Shell PLC om een ​​gerechtelijke uitspraak te doen over klimaatstrategie voor Big Oil, ExxonMobil Corp en Chevron Corporation AGM.

Grote dag voor Royal Oil Shell PLC om een ​​gerechtelijke uitspraak te doen over klimaatstrategie voor Big Oil, ExxonMobil Corp en Chevron Corporation AGM.

De partnerbijeenkomst van ExxonMobil zal opwarmen als een activistische groep aandringt op de benoeming van vier bestuursleden op basis van het klimaat.

Het is een grote dag in de olie-industrie, nu ExxonMobil Corp (NYSE: XOM) en Chevron Corporation (NYSE: CVX) AGM’s houden terwijl Royal Dutch Shell PLC (LON: RDSB) een grote rechtszaak zoekt.

De schelp is door zeven actiegroepen, waaronder Greenspeace en Vrienden van de Aarde Nederland, voor de rechter gedaagd om haar klimaatstrategie aan te vechten.

Lees: De klimaatplannen van Shell zijn niet voldoende, zegt de grootste financiële manager van het VK

Reuters meldt dat dit de eerste keer is dat milieuactivisten via een rechtszaak bedrijfsverandering hebben afgedwongen.

De rechtszaak is in 2019 aangespannen namens ruim 17.000 Nederlanders op grond van het feit dat de olie-eigenaar de mensenrechten bedreigt door te investeren in fossiele brandstoffen.

Ze eisen dat de FTSE 100 Group de CO2-uitstoot dit decennium met 45% vermindert, veel hoger dan de 20% die door het bedrijf is vastgesteld.

Shell, dat een netto-nuldoelstelling heeft gesteld tegen 2050, stond vorige week in brand nadat 11% van de aandeelhouders in de AVA tegen een plan had gestemd om de activiteiten koolstofarm te maken.

Een derde van de investeerders stemde voor de resolutie, die werd ingediend door een activistische groep genaamd Follow This, die het bedrijf opriep om “inspirerende doelen” te stellen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Ondertussen houden ExxonMobil en Chevron vandaag hun partnerbijeenkomsten, die niet zijn opgezet als een wandeling in het park.

READ  Nederlandse studie vindt antibioticaresistente bacteriën veel voor bij dierenartsen

ExxonMobil, de grootste oliemaatschappij in de Verenigde Staten, is bekritiseerd vanwege het nemen van kleine stappen om haar activiteiten te vergroenen.

Beleggers eisen een netto-nulbelofte tegen 2050, hoewel CEO Darren Woods eerder heeft gezegd dat bedrijven geen echte plannen hebben om hun doelen te bereiken.

Technologie-investeerder Chris James ‘Engine No. 1 dwingt andere aandeelhouders om zijn vier klimaatgerelateerde bestuurskandidaten te steunen, meldde de Wall Street Journal in een strijd die woensdag eindigde.

Als een van deze benoemingen vordert, kan Woods moeite hebben om de huidige op fossiele brandstoffen gerichte strategie te implementeren.

De AVA van Chevron wordt warmer, hoewel de aandeelhouders naar verwachting over loonpakketten zullen stemmen na teleurstellende kwartaalresultaten, waar de inkomsten daalden van $ 3,6 miljard vorig jaar naar $ 1,3 miljard.

Shell daalde 1% op 1.306,91p, terwijl ExxonMobil en Chevron woensdag op $ 58,12 en $ 103,94 stonden.