april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Nederlandse startup gebruikt Bitcoin-mining om tulpen in Nederland te kweken

Bert de Groot, een Nederlandse ingenieur, inspecteerde zes bitcoin-mijnwerkers terwijl ze complexe berekeningen oplosten om cryptocurrency te verdienen. Deze machines brachten, terwijl ze ronddraaiden en opwarmden, ook een onverwacht resultaat: ze brachten de energiekosten omlaag voor tulpenboeren in Brabant!

Door gebruik te maken van zonne-energie van het dak van Bitcoin Brabant broeikas, was het bedrijf van Bert in staat om het elektriciteitsverbruik voor het minen van crypto te verminderen en die lokale groene vingers te helpen slagen te midden van de Russische invasie van Oekraïne, die de gasprijzen torenhoog deed stijgen.

Ondanks de recente instabiliteit van de markt die de waarde van crypto naar beneden duwt, zijn investeerders nog steeds enthousiast – boerderijen en bedrijven zoals Bitcoin Brabant plukken de vruchten door te profiteren van deze duurzame technologie die momenteel een revolutie teweegbrengt in onze wereld.

Van de Turkse liefdesaffaire met tulpendie in de 17e eeuw de eerste beurskrach veroorzaakte, om ’s werelds grootste tulpenproducent te worden, heeft Nederland een lange weg afgelegd als het om kassen gaat.

Perfect geschikt om het milieu te verbeteren

In Nederland helpt een ondernemer de klimaatverandering op een nogal onverwachte manier tegen te gaan – door cryptocurrency-mining te gebruiken om tulpen te laten groeien!

André de Groot runt zijn unieke energiebedrijf met 17 klanten, waaronder restaurants en magazijnen. Dankzij wat hij ‘koolstofnegatieve’ operaties noemt, allemaal aangedreven door Bitcoin, worden deze beroemde Nederlandse bloemen duurzamer dan ooit tevoren geproduceerd.

READ  Arsenal krijgt Nederlandse aanvaller als ze £ 33m + betalen, bod mogelijk