september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lady Dutch werd laat tegengehouden door Grinnell Pelle

PELLA – The Lady Dutch keken vrijdag naar hun eerste overwinning op Grinnell sinds 2016, maar de Tigers waren in staat genoeg te doen om Pella te overleven, 60-54.

“Ik dacht dat het een beetje een trage start was met onze wissels en het opgeven van enkele aanvallende rebounds”, zei Pella-hoofdcoach Blaine Forsythe. “Het voelde alsof dat ons in een klein gat bracht. Ik vond dat onze meiden de hele wedstrijd goed reageerden. Ik denk dat we een hele grote stap voorwaarts hebben gezet bij het bepalen van de standaard die we willen spelen; om in te duiken na losse ballen, gaan en rebounds krijgen, een lichaam op iemand krijgen en 32 minuten lang leren hoe je op die manier moet spelen.

Het was een redelijk goede start voor de Lady Dutch, want ze begonnen met Kylie Tauke die een paar jumpers neerhaalde, Kennedy Van Vark een drie sloeg en Hailey Van Vark die naar de vrije worplijn ging. Pella genoot van een voorsprong van 11-8 toen Grinnell de druk opvoerde en over rijstroken begon te springen en met veel succes naar de rand reed, want ze antwoordden met een run van 11-1 om na de eerste een voorsprong van 19-12 te nemen.

De omzet bleef een probleem voor Pella in het tweede kwartaal, maar ze waren in staat om rond te hangen en het kwartaal sterk af te sluiten om zich binnen vijf terug te trekken op weg naar de tweede helft.

Het buitenschieten was koud voor beide teams in het derde kwart. Tauke was in staat om een ​​drie te laat te begraven, maar alleen voor Grinnell’s Bailey Strovers die reageerde met een late lay-up om de Tiger-voorsprong terug te brengen naar acht met nog acht minuten te gaan.

READ  Tien jaar na de Nederlandse koninklijke ski-tragedie - Royal Central

Pella zou nog een laatste punt in zich hebben toen ze aan de vierde begonnen in een 8-2 rally met een en-één van Kennedy Van Vark en vrije worpen van Tauke om er een wedstrijd van één score van te maken.

Beide teams scoorden de rest van de weg met een goede clip dankzij een behoorlijk aantal vrije worpen. De Lady Dutch waren laat nog steeds binnen bereik, want ze stonden met nog iets minder dan een minuut te gaan op drie achterstand.

Helaas voor Pella zouden ze leeg komen te staan ​​in drie van hun laatste vier bezittingen, terwijl Grinnell een Strovers-layup zou krijgen en 4-uit-4 zou slaan bij de vrije worplijn om de overwinning te bezegelen.

“Grinnell doet wat ze doen en ze doen het heel goed,” zei Forsythe. “Ik dacht dat we ons defensieve plan redelijk goed hadden uitgevoerd. We wilden ze van de driepuntslijn dwingen, maar we waren gewoon niet fysiek genoeg in onze één-op-één-wedstrijden.

Pella deed het goed op het glas met 43 rebounds en wist met 12-van-18 aan de lijn te komen. Maar ze eindigden ook met 18 omzetten en schoten 36,7% van het veld en 6-van-26 van drie, terwijl Strovers het in de tweede helft omdraaide voor Grinnell die 18 van haar 21 punten scoorde in de laatste 16 minuten.

Tauke had eveneens een indrukwekkende avond voor de Lady Dutch en eindigde met 21 punten op 7-van-14 schieten met negen rebounds, één assist en één blok.

“Dit is de rol die we hadden verwacht voor Kylie”, zei Forsythe. ‘Dat heeft ze laten zien tijdens trainingen en scrimmages. Ze heeft niet het beste geschoten om het seizoen te beginnen, maar ik denk echt dat ze vanavond een hoek omsloeg. Ze is een slimme basketballer, dus ze zal hieruit groeien en die speler voor ons blijven terwijl we deze run voortzetten.

READ  Dutch Bros Coffee verontschuldigt zich bij dove klant die 'moeilijkste klant ooit' werd genoemd

Kennedy Van Vark scoorde ook in dubbele cijfers met 10 punten en zes assists, terwijl Hailey Van Vark acht punten en zeven rebounds toevoegde. Het verlies is zwaar voor Pella, maar het is een kans om ervan te leren en een zeer hongerig team te verwachten wanneer de herkansing eind januari plaatsvindt.

“Het was een stap in de goede richting”, zei Forsythe. ‘Deze gaat steken en ik denk dat hij ook bij de meisjes prikt. Maar het is een geweldige kans om te leren en op de juiste manier te reageren na een moeilijk verlies. Ik denk dat we een team hebben dat wat atletisch is. We hebben verdedigend goed werk geleverd op de halve baan, maar het is het afmaken van die bezittingen waar ze maar één kans hebben. Aanvallend vind ik sommige dingen die we doen leuk, maar gewoon de wissels opschonen zodat we die kansen kunnen krijgen om te scoren.”

Pella (3-2, 1-1 LHC) komt dinsdag om 18.00 uur weer in actie als ze gastheer zijn van Fairfield (0-5).

Collin Peters is te bereiken op 641-672-2581, per e-mail op [email protected] of op Twitter @ColinPetersOH.