maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

DVIDS – Nieuws – Amerikaanse en Nederlandse troepen demonstreren capaciteiten, versterken partnerschap in gecombineerde luchtreactieoefening

Staf Sgt. Gavin Chambers
CJTF-OIR
24 maart 2022

Amerikaanse en Nederlandse strijdkrachten demonstreren capaciteiten, versterken samenwerking in gecombineerde luchtreactieoefening

ERBIL AIR BASE, Irak – Amerikaanse en Nederlandse troepen hebben hier op 24 maart 2022 een gecombineerde luchtreactiemachtoefening gehouden om de interoperabiliteit tussen de twee coalitiepartners te vergroten en tegelijkertijd op effecten gebaseerde capaciteiten te tonen aan de partnertroepen, ter ondersteuning van de Combined Joint Task Force – Inherent Resolve adviseert, assisteert en maakt missie mogelijk.
“Dit evenement is een goed voorbeeld van hoe we de relatie tussen Task Force Manchu en onze Nederlandse partners kunnen blijven opbouwen”, zei 1st Lt. Bailey Deterding, de pelotonsleider van de Alpha Company van Task Force Manchu. “De kans stelde beide taskforces in staat om kennis en unieke vaardigheden te delen, wat zich uiteindelijk zal vertalen in meer succesvolle gezamenlijke oefeningen in de toekomst.”
De oefening was het hoogtepunt van meerdere weken van planning tussen Task Force Manchu en Task Force Falcon Soldiers, waaronder coördinatie binnen het bataljon en procedures voor het controleren van de gecombineerde omstandigheden om ervoor te zorgen dat alle deelnemers een gemeenschappelijk begrip van de operatie hadden.
“Dit was een geweldige opleidingsmogelijkheid voor Amerikaanse en Nederlandse troepen om het gevestigde veiligheidssamenwerkingskader van de coalitie verder te versterken”, zei Capt. Dominick Gennaro, de Task Force Manchu, commandant Alpha Company. “Communicatie was essentieel voor het succes van deze oefening. Zowel Amerikaanse als Nederlandse troepen voerden de training effectief en veilig uit dankzij een goede planning en repetities. We begrepen de opdracht en werkten samen om de omstandigheden die de operatie zouden hebben gehinderd, te verzachten.”
CJTF-OIR is de militaire component van een wereldwijde coalitie van 77 landen en vijf internationale organisaties die op verzoek van de regering van Irak in Irak opereren, en in het noordoosten van Syrië ter ondersteuning van onze partners in de regio, bij het veiligstellen van de duurzame nederlaag van Daesh. CJTF-OIR adviseert, assisteert en stelt samenwerkende troepen in staat totdat ze Daesh in aangewezen gebieden van Irak en Syrië onafhankelijk kunnen verslaan om voorwaarden te scheppen voor kaders voor langetermijnsamenwerking op het gebied van veiligheid.
-30-