juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Cleantech Aeroborn wordt Associate Corporate Member van WCAGepubliceerd door
wereld cement,
De World Cement Association (WCA) heeft aangekondigd dat het het Nederlandse Cleantech-bedrijf Aeroborn verwelkomt als Associate Corporate Member.

Aeroborn is gespecialiseerd in het ontwikkelen en commercialiseren van technologieën voor het opvangen, gebruiken en opslaan van koolstof (CCUS) om de voortgang naar een koolstofneutraal Europa tegen 2050 te versnellen, met de nadruk op het verminderen van de netto CO2 emissies in vier belangrijke sectoren: bouw, energie, procesindustrie en transport.

De gepatenteerde technologie van het bedrijf verandert CO uit afval2 in bruikbare producten zoals duurzaam Carbon Black. Het ziet bijzonder potentieel voor het gebruik van CO2 als industriële voeding, die een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan de wereldwijde vermindering van de CO2-uitstoot.

“CCUS-programma’s en een bredere acceptatie van alternatieve voeders zijn twee van de belangrijkste hefbomen die beschikbaar zijn om cementproducenten te helpen de netto koolstofemissies te verminderen”, aldus Ian Riley, CEO van WCA. “De expertise en innovaties van Aeroborn bij het combineren van deze twee gebieden zullen van bijzonder belang zijn voor onze leden terwijl we samenwerken aan het doel om de cementindustrie koolstofarm te maken, dus we zijn erg blij hen te verwelkomen in de WCA.”

“We zijn verheugd om toe te treden tot het internationale lidmaatschap van de World Cement Association, aangezien het werk dat we doen deel uitmaakt van de oplossing voor een echt wereldwijde uitdaging, dus het is enorm belangrijk om samen te kunnen werken met bedrijven in verschillende delen van de wereld,” zegt Man Yong Toh, CEO van Aeroborn. “We zijn onder de indruk van het werk dat de WCA al doet om haar leden te helpen de uitstoot in deze moeilijk te verminderen sector aan te pakken, en we kijken ernaar uit om ook onze eigen inzichten en ervaringen te kunnen bijdragen.”

READ  Lendlease sluit zich aan bij Nederlands pensioenfonds om vastgoed te ontwikkelen in hightech hubs

Lees het artikel online op: https://www.worldcement.com/europe-cis/24022022/dutch-cleantech-aeroborn-becomes-associate-corporate-member-of-wca/