juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De opname in het Nederlandse Govt Hospital bereikte het hoogste punt in een maand;  Het coronavirus was gemiddeld ruim 2.600

De opname in het Nederlandse Govt Hospital bereikte het hoogste punt in een maand; Het coronavirus was gemiddeld ruim 2.600

Volgens nieuwe gegevens van het Patiëntencoördinatiebureau LCPS hebben Nederlandse ziekenhuizen sinds 29 juli een groot aantal Govt-19-patiënten op één dag opgenomen. Het ziekenhuissysteem nam tussen vrijdag- en zaterdagmiddag 100 patiënten op met een besmetting met het coronavirus, van wie er 22 rechtstreeks naar de IC werden gestuurd, het hoogste aantal in drie weken.

In de afgelopen zeven dagen heeft het ICU-systeem 111 nieuwe patiënten opgenomen voor Covit-19-behandeling, een stijging van 17 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Nog eens 442 gingen aanvankelijk naar afdelingen voor routinezorg, ongeveer een procent meer.

Ondanks het hoge aantal opgenomen patiënten, daalde het aantal Covit-19-patiënten dat momenteel in behandeling is voor de derde keer in vier dagen. Zaterdagmiddag zijn 645 mensen in Nederlandse ziekenhuizen behandeld voor het coronavirus. Het is sinds vrijdag met twee procent gedaald, na berekening van nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen van patiënten.

224 van hen liggen op de intensive care, wat volgens LCBS twee nettoverhogingen is. Dit is het op twee na hoogste aantal in de afgelopen 10 weken. De andere 421 patiënten lagen op de afdelingen voor routinezorg, 16 minder dan op vrijdag.

Samen was het totaal van de patiënt twee procent lager dan een week eerder. Aanstaande zaterdag zou een vergelijkbare reductie 634 zijn.

Uit bronnen in het RIVM blijkt dat de afgelopen zeven dagen gemiddeld 2.613 mensen positief testten op het SARS-CoV-2-coronavirus. Op dat moment was dat aantal met acht procent gestegen, volgens cijfers van de National Public Health Agency. De combinatie van brongegevens en herziene gegevens brengt het zevendaags gemiddelde op 2.586.

READ  Nederlands bevolkingsonderzoek naar mesothelioom onthult impact van asbestverboden

Deze stijging is grotendeels te danken aan een toename van het testen, waarbij negen procent de afgelopen zeven dagen zelf een corona-virustest plant ten opzichte van de week ervoor bij de GGD. Uit voorlopige gegevens blijkt dat het positieve tarief destijds licht steeg van 14,1 naar 14,2 procent. Meer definitieve cijfers worden dinsdagmiddag door het RIVM vrijgegeven.

Uit brongegevens van het RIVM blijkt dat er tussen vrijdag en zaterdagochtend 2.494 mensen besmet zijn geraakt, zo’n drie procent meer dan een week eerder. Het huidige aantal is 173 in Rotterdam, 163 in Amsterdam en 148 in Den Haag.

Het cijfer van Rotterdam was 17 procent hoger dan het gemiddelde en de gegevens van Amsterdam waren 25 procent lager dan het voortschrijdend gemiddelde van de stad. In Den Haag was het aantal nieuw getroffen bewoners deze week 30 procent hoger dan normaal.

Het zevendaags gemiddelde in Rotterdam steeg deze week met 14 procent, in Den Haag met 18 procent.

Sinds de uitbraak zijn mensen in Nederland 1.934.283 keer positief getest op het virus.