december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De Nederlandse regering staat Novak Djokovic toe om te komen en wij zullen die richtlijnen volgen.”

Novak Djokovic werd uit Australië gedeporteerd na een ingetrokken visum, waardoor de bal in het grote gesprek rolde over het belang van het COVID-19-vaccin voor spelers op tournee.

Naast de zorgen van Djokovic, kondigde de Franse regering onlangs aan dat ze voorbereidingen trof om ‘vaccinatiepassen’ in te voeren. Het is verplicht voor zowel toeschouwers als atleten om alle openbare gebouwen, inclusief stadions, te betreden.

Onlangs is echter ABN AMRO World Tennis Tournament Tournament Director Richard Krajicek vrijgelaten. Verslag doen van Djokovic is welkom om deel te nemen aan het ATP 500-toernooi.

Onder verwijzing naar de richtlijnen van de Nederlandse regering over het Kovit-19-vaccin, zei Krajisek dat de toegang van niet-gevaccineerde soldaten is toegestaan. Hij voegde eraan toe dat de situatie totaal anders was dan wat er in Australië was gebeurd.

“De Nederlandse overheid staat hem toe om te komen. Wij volgen die richtlijnen. Het is toegestaan”, zei Krajisek in een recente verklaring. “De situatie in Australië is compleet anders.”

Novak Djokovic op de Davis Cup 2021 in Madrid
Novak Djokovic op de Davis Cup 2021 in Madrid

Krajisek verduidelijkte dat Djokovic geen speciale uitzonderingen kreeg in de wedstrijd en dat het toestaan ​​van deelname aan de wedstrijd onderworpen was aan de regels die waren opgesteld door overheidsfunctionarissen.

De Nederlander voegde toe dat hij van de Serviërs geen informatie had gekregen over deelname aan de ATP 500. Maar hij herhaalde dat het “veel beter” zou zijn als hij ervoor zou kiezen om de nummer 1 van de wereld te worden.

“Nee, ik weet niet of dit het juiste moment is”, zei Krajisek. ‘Hij heeft iets anders aan zijn hoofd. En hij weet dat hij hier kan komen. Het is goed als hij wil komen.’

Novak Djokovic staat niet op de deelnemerslijst ABN AMRO World Tennis Tournament

Naam Djokovic niet op deelnemerslijst ABN AMRO World Tennis Championships
Djokovic’s naam staat niet op de deelnemerslijst voor de ABN AMRO World Tennis Championships.

Novak Djokovic speelde in drie eerdere edities van de ABN AMRO World Tennis Championships, maar zijn laatste optreden was in 2010. De deelnemerslijst voor de 2022-editie van het toernooi is onlangs vrijgegeven, maar bevatte de Servische naam niet.

READ  Dutch Delight: heeft dit reisbureau uit Altrincham jouw nieuwe favoriete gezinsvakantie kunnen vinden?

Het toernooi, dat wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, vindt plaats van 5 tot en met 13 februari.

Toonaangevende namen in de mannensport zijn onder meer Daniel Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrei Rublev en Felix Agar-Aliasim. In 2021 versloeg Rublev Morton Fusovic op de top om de trofee te winnen.

Dit zijn ze: Alle spelers op het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament மல் Maar liefst vijf spelers in de Wereld Top-10! https://t.co/65t9NjpKfa


Samengesteld door Nihal Taraborwala