juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Jong is weer in training voor Oranje

De Jong is weer in training voor Oranje

Frenkie de Jong is terug op het trainingsveld om Nederland een week voor de openingswedstrijd op het EK een boost te geven, zei coach Ronald Koeman zondag.

De spelmakende middenvelder heeft goede hoop op de Nederlandse hoop op het toernooi in Duitsland en stond zondag voor het eerst met de rest van het team op het veld, nadat hij vorige week privé had getraind.

De Jong kampt dit seizoen met enkelblessures en heeft sinds april geen wedstrijd meer gespeeld.

“Hij maakte deel uit van de training, maar we hielden hem buiten elk contact”, vertelde Koeman op een persconferentie voorafgaand aan de laatste oefenwedstrijd tegen IJsland maandag in Rotterdam.

“Frenky komt misschien niet in de eerste wedstrijd”, zei Koeman.

“Maar we kunnen wachten tot de tweede of derde wedstrijd. Het is mogelijk. Zelfs als hij de eerste twee wedstrijden niet speelt, zullen we bij hem blijven. Maar als het erop lijkt dat hij de hele groepsfase zal missen, zal ik dat doen.” om zijn keuze te heroverwegen.”

Eventuele blessures van de 26-koppige selectie die vrijdag werd afgerond, moeten worden verholpen voordat Oranje aanstaande zondag hun eerste Groep D-wedstrijd tegen Polen in Hamburg speelt.

Over de fitheid van het Nederlandse team voorafgaand aan de wedstrijd zei Koeman: “Veel spelers kwamen aan het einde van het seizoen fris binnen na een beetje rust.

“Er waren spelers die niet de volle negentig minuten klaar waren, maar wij hebben goed kunnen trainen.

“Het is aan ons om op het juiste moment de teugels los te laten, terug te stuiteren en superfit aan de eerste wedstrijd te beginnen”, aldus de coach.

READ  Chelsea toont interesse in Nederlandse aanvaller - 101 geweldige goals