juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CR22 ~ Dutch Corp Mariniers komt aan wal in Noorwegen

De 2nd Marine Combat Group van het Nederlandse Korps Mariniers heeft vandaag een amfibische landing gemaakt bij Gottersjorda in Noorwegen, meldt Carl Schulze.

ik

Zondag 27 maart 2022, Sørreisa, Noorwegen: Vandaag heeft de 2nd Marine Combat Group van het Korps Mariniers van de Koninklijke Marine een amfibische landing uitgevoerd op Gottersjorda, in de buurt van Sørreisa. Hiermee ging de eenheid de tactische fase van Oefening COLD RESPONSE 2022 in.

Gedurende de dag werden verdere Nederlandse troepen aan land gebracht ~ hier zijn Bv206 over-sneeuw terreinwagens te zien die een LCU verlaten [© Carl Schulze]

Wat in het eerste ochtendlicht had geleken op grote grijze schaduwen, is in feite het Dutch Landing Platform Dock (LPD) Hr.Ms. Rotterdam en het Franse landingshelikopterdok (LHD) Diksmuide, die de Reisafjord zijn binnengevaren. Tussen de twee schepen en de kustlijn in de buurt van Gottersjorda kunnen Dutch Landing Craft Vehicle and Personnel (LCVP) en Landing Craft Utility (LCU) met hoge snelheid heen en weer bewegen.

Het mortierpeloton van de 2nd Marine Combat Group, uitgerust met 81 mm L16A2-mortieren gemonteerd op Bv206 over-sneeuw terreinvoertuigen, voert een vuurmissie uit [© Carl Schulze]

De vaartuigen zijn volgepropt met voertuigen en personeel en zetten elementen van de 2nd Marine Combat Group aan wal. Eenmaal aan wal vertrekken Nederlandse mariniers en hun BvS10 Viking gepantserde over-sneeuw terreinvoertuigen snel van het bruggenhoofd en vertrekken om een ​​brede veiligheidsperimeter in te stellen zodat extra troepen veilig kunnen worden binnengebracht. Als de perimeter op zijn plaats is, worden de eerste troepen van de Nederlandse elite marine-infanterie snel ingezet in het hart van Sørreisa, waar ze een vitale brug over de Reisvatnet-rivier veiligstellen.

Een Nederlandse BvS10 Viking gepantserde over-sneeuw terreinwagen biedt veiligheid voor het bruggenhoofd
[© Carl Schulze]

Inmiddels zijn er nog meer Nederlandse troepen aan land gebracht, waaronder een mortierpeloton uitgerust met 81 mm L16A2-mortieren, gemonteerd op Bv206 over-sneeuw terreinvoertuigen. Met deze aanwinst hebben de elementen van de 2nd Marine Combat Group die nu zijn gekomen hun eigen integrale indirecte vuurelement.

Kort nadat de eerste elementen van de 2nd Marine Combat Group aan land kwamen, werden sommigen tot in het centrum van Sørreisa ingezet om een ​​belangrijke brug te beveiligen. [© Carl Schulze]

De Nederlandse eenheid is voor de duur van de oefening ingedeeld bij de II Marine Expeditionary Force (II MEF) van de USMC en behoort daarmee tot de South Forces. Met de amfibische landing in de buurt van Sørreisa bedreigt de South Force nu de rechterflank van de North Force.

READ  Robots helpen Nederlandse tulpenboeren ziekten te verslaan

Wordt vervolgd

Nederlandse mariniers van de 2nd Marine Combat Group actief in het centrum van Sørreisa ~ let op het Panzerfaust 3 antitankwapen en het 5.56mm Colt C7NLD aanvalsgeweer [© Carl Schulze]

[Text and images © Carl Schulze]