juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruna Marcondes over haar nieuwe Nederlandse avontuur met Protiviti

Na iets minder dan twee jaar bij Protiviti in Brazilië besloot Bruna Marcondes dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging in het buitenland. Ze sprak met Consultancy.org over haar overplaatsing naar het Nederlandse kantoor van het bedrijf en hoe het bedrijf haar heeft geholpen haar draai te vinden in haar nieuwe huis.

Bruna Marcondes behaalde een bachelor in sociologie aan de Federale Universiteit van São Carlos en stapte in de professionele dienstverlening. Ze trad toe tot het São Paulo-kantoor van Protiviti en werkte aan een aantal lonende opdrachten, waaronder onderwerpen als privacy, gegevensbeheer en compliance.

Hoewel het leven bij het bedrijf de moeite waard was en haar hielp om na de universiteit verder te leren, kreeg ze al snel het gevoel dat een andere omgeving een belangrijk onderdeel van haar professionele ontwikkeling zou zijn.

“Ik ben de afgelopen twee jaar werkzaam geweest binnen de gegevensbescherming en mijn doel is om mezelf op dit gebied te blijven ontwikkelen”, legt Marcondes uit. “Maar ik voelde me beperkt in Brazilië. Omdat Brazilië zo’n groot land is, waren de meeste van onze projecten gericht op de nationale markt. En aangezien Europa veel volwassener is dan Brazilië op het gebied van dataprivacy, besloot ik een internationale carrière na te streven en mijn horizon te verbreden naar andere landen en andere uitdagingen.”

Omdat ze “geliefd was om bij Protiviti te werken”, was een deel van haar vergelijking duidelijk: “Ik wilde absoluut doorgaan met het bedrijf.”

Protiviti, een wereldspeler met kantoren in meer dan 40 landen, stelde Marcondes in staat om over te stappen naar haar Nederlandse kantoor – gevestigd in Amsterdam – wat een groot pluspunt voor haar was. “Ik had al enige ervaring met het werken met Nederlandse bedrijven. In Brazilië werkte ik bij een Nederlandse klant die zich bezighield met dataretentie.”

READ  Nederlands bevolkingsonderzoek naar mesothelioom onthult impact van asbestverboden

“Gegevensretentie is een relatief nieuw segment van de wereld van gegevensprivacy. De ervaring van dat project stelde me in staat om een ​​nieuw product te ontwikkelen voor het kantoor in São Paulo, en daardoor konden we het aanbod ook met succes op de Braziliaanse markt brengen.”

Deze eerdere connectie met het bedrijfsleven in Nederland is ook nuttig geweest bij het overbruggen van culturele verschillen – hoewel deze volgens Marcondes tot nu toe minimaal waren. “Het is ongelooflijk om te zien hoeveel beide kantoren dezelfde waarden uitdragen.”

“Een van de redenen waarom ik zo graag bij Protiviti werkte, was de omgeving en de mensen, samenwerking en teamwork worden daar buitengewoon gewaardeerd en het is geweldig om de oceaan over te steken en je op dezelfde manier thuis te voelen.”

Ze draagt ​​bij aan dat gevoel en zegt dat de ontvangst “supervriendelijk” was, waardoor ze zich snel thuis voelde. Niet alleen op het gebied van zakelijk advies, maar ook op het gebied van ontwikkeling in professionele zin.

“De beheerders zijn benaderbaar, het team is heel lief, veel mensen hebben me geholpen met mijn huizenjacht en gaven eigenlijk overal advies over. De HR was ook geweldig, ze hielpen bij veel bureaucratische dingen waar ik niet bekend mee was en hoewel alles heel snel ging, denk ik dat dit me allemaal heeft geholpen om me gemakkelijker aan te passen en me meteen thuis te voelen.”

Dankzij deze ondersteuning kon Marcondes een vliegende start maken en in de maanden na aankomst een aantal taken op zich nemen. Dit omvat deelname aan een project gericht op internationale gegevensoverdrachten, waarin Protiviti het risico beoordeelt dat is verbonden aan alle gegevensoverdrachten die door de klant worden uitgevoerd naar niet-adequate landen.

READ  Volgende Starbucks Dutch Brothers?

Marcondes legt uit: “Mijn favoriete onderdeel van dit project is dat ik intensiever met de GDPR-vereisten kan werken, naast het feit dat dit verschillende wetgevingen en andere risico’s met zich meebrengt en ons uitnodigt om de mening te begrijpen die andere landen over dit onderwerp hebben, evenals de verschillende prioriteiten en volwassenheidsniveaus.”

Het is precies het soort wereldwijde uitdaging waarop ze haar talenten hoopte te kunnen toepassen door te verhuizen. “Ik ben heel blij met de beslissing en kijk uit naar wat er nog gaat komen!”