juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brexit News: VK ‘verpest EU’ door Fury Brexit te bespotten als Nederlandse journalist |  VK |  Nieuws

Brexit News: VK ‘verpest EU’ door Fury Brexit te bespotten als Nederlandse journalist | VK | Nieuws

In februari vierde Bert Wegendorp, een columnist voor de Nederlandse krant de Volskrand, zijn vertrek uit het VK en zei dat het VK was “waar het vandaan kwam”. Hij voegde eraan toe: “Hoera! Ik wil dat de Britten de EU verlaten. De ‘historische fout’ van 1973 werd eindelijk gecorrigeerd. Waarom duurde het zo lang? Misschien wisten we dat het verkeerd was om onmiddellijk de verraderlijke Albion te bellen.

“Al 47 jaar proberen de Britten hun verloren koloniale rijk te transformeren en Europa te vernietigen, te vertragen, te verdunnen en om te vormen tot een markt van marmotten en brinkles.”

Nadat de citaten waren gemarkeerd in Express.co.uk, reageerden de lezers enthousiast.

Een lezer zei: “Ja, Engeland is waar het vandaan komt, terug in de vrije wereld. Nederlanders zijn ook plaatsen waar ze thuishoren onder de Franse en Duitse jackpot.”

Een ander zei: “Als dit een vergissing is, waarom is de EU dan zo bezorgd en verbitterd. Het komt erop neer dat ze ons geld wilden hebben, nu zijn ze moe en hebben ze een banklijst verloren.”

Net binnen: Andrew Neil’s telefoontje met Murdoch: ‘Bijna zeker niet Sky TV’

‘Ted Heath heeft ons belasterd, het was destijds alleen de algemene markt.

“Het is geen veranderd monster.”

Een andere lezer zei trots: “Britten zijn blij dat ze zijn vertrokken, deze Nederlandse commentator is blij dat de Britten zijn vertrokken.

“Overal geluk.

“Wat is er niet leuk aan?”

Een andere Brit schreef over een Nederlandse journalist die in februari schreef over het verlaten van de EU: “Hoe hebben meneer Wegendorp en de Nederlanders dan hun ‘imperium’ verloren?”

READ  Schema en preview vrijdagmiddagsessie 2022 Nederlands Kampioenschap Darts inclusief Scutt-Waites en Bialecki-Klaasen

Duitse kranten hadden kritiek op het vertrek van het VK uit de EU.

De Duitse politieke correspondent Bernd Rickert zei: “Na vele discussies met Brexit-aanhangers heb ik nooit begrepen wat de werkelijke voordelen van isolatie zouden zijn.

“Voor sommige politici is Brexit een vorm van religie met een gestructureerde belofte van verlossing.

“Democratie heeft de dag gewonnen.”