juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belastingontwijkingsverdrag stimuleert Nederlandse bedrijven in Bangladesh: FS

Belastingontwijkingsverdrag stimuleert Nederlandse bedrijven in Bangladesh: FS

Minister van Buitenlandse Zaken Masood bin Moman zei maandag dat de ondertekening van de New Generation Prevention Agreement in maart tussen Bangladesh en Nederland Nederlandse bedrijven zou moeten aanmoedigen om een ​​sterke voetafdruk in Bangladesh te vestigen voor wederzijds voordeel.

Hij maakte deze opmerking toen de Nederlandse ambassadeur in Bangladesh, Irma van Deuren, haar eerste eer betoonde bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Dhaka, zo meldde BSS.

Tijdens deze bijeenkomst spraken zowel de minister van Buitenlandse Zaken als de ambassadeur van Nederland hun tevredenheid uit over de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen de twee bevriende landen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld en spraken zij hun wens uit om deze naar een hoger niveau te tillen.

Herinnerend aan de recente vruchtbare bilaterale ontmoeting tussen de premiers van Bangladesh en Nederland aan de zijlijn van de Veiligheidsconferentie van München in 2024, creëerde Masood een solide platform om de bilaterale betrekkingen naar een strategisch niveau te tillen.

De Nederlandse ambassadeur onthulde een mogelijk bezoek van de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan Bangladesh begin juli van dit jaar om de handels- en investeringsbetrekkingen tussen Bangladesh en Nederland verder te versterken, vooral op het gebied van water, maritiem en landbouw. en het

De minister van Buitenlandse Zaken stelde voor om de bilaterale samenwerking op het gebied van klimaatverandering uit te breiden.

Masood bedankte het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het verstrekken van studiebeurzen aan jonge diplomaten uit Bangladesh voor een opleiding aan het prestigieuze Clinkendale Instituut van Nederland en onderstreepte de noodzaak van meer samenwerking tussen de Foreign Service Academy van Bangladesh en het Clinkendale Instituut van Nederland.

READ  Iepziekte onder controle houden

Hij stelde ook voor om de samenwerking tussen de twee bondgenoten op sportgebied te onderzoeken.

De minister van Buitenlandse Zaken bedankte de Nederlandse regering voor haar voortdurende humanitaire hulp aan de gedwongen ontheemde Rohingya in Bangladesh en de Nederlandse steun voor de Rohingya-zaak bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag.