april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Australië, bevestigt Nederlandse 2 gevallen; Israël verbiedt alle buitenlanders

Australische autoriteiten hebben zondag bevestigd dat twee buitenlandse reizigers naar Sydney positief zijn getest op het Omicron-type coronavirus; Ze waren asymptomatisch en beiden waren gevaccineerd. De overige 12 mensen die met hen meekwamen, zijn geïsoleerd. Er werden twee vermoedelijke gevallen van omigran gevonden onder reizigers die Denemarken binnenkwamen vanuit Zuid-Afrika.

Inmiddels hebben de Nederlandse autoriteiten zeker 13 gevallen van 61 reizigers uit Zuid-Afrika geïdentificeerd. Aangezien gezondheidsfunctionarissen nog steeds testmonsters onderzoeken, kunnen er nog meer gevallen ontstaan.

Er zijn al gevallen bevestigd in verschillende continenten, waaronder Duitsland, Italië, België, Israël en Hong Kong.

Wetenschappers hebben gewaarschuwd dat er relatief weinig bekend is over de nieuwe variant en dat er wereldwijd slechts een klein aantal bevestigde gevallen is gemeld. “Nieuwe variatie betekent niet een nieuwe golf, en variatie is ook niet te gevaarlijk.” Wat paniek veroorzaakt, is dat Omigron nog meer verspreid had kunnen zijn voordat wetenschappers in Zuid-Afrika het vorige week ontdekten. Landen spelen op veilig en deze variant vormt een gevaar.

Dr. Anthony Fossie, de beste epidemioloog van Amerika, zei dat het niet verwonderlijk zou zijn als de Omigron-variant al in de Verenigde Staten zou zijn. “We hebben het nog niet gedetecteerd, maar als je een virus hebt dat dit niveau van besmetting vertoont… het is bijna onveranderd en zal uiteindelijk overal naartoe gaan”, vertelde Fauzi aan NBC-televisie.

Maskers nodig in het VK: Terwijl de supervariant de wereld rondreist, heeft het VK dinsdag aangekondigd dat maskers weer verplicht worden in winkels en in het openbaar vervoer. De autoriteiten zullen ook een tweedaagse PCR-test uitvoeren voor degenen die in het VK aankomen. Ondanks angsten en zorgen over de aanstaande lock-up, drong de gezondheidssecretaris er bij mensen op aan om door te gaan met het plannen van de feestdagen, want ‘dit wordt een geweldige kerst’. De minister zei dat hij nog steeds op de hoogte was van slechts twee bevestigde gevallen in het VK.

READ  RI DEM plant gecontroleerde verbranding op Nederlands eiland

Israël verbiedt alle buitenlanders: Israël ging nog een stap verder, verbood alle buitenlanders om binnen te komen, dwong het isolement van alle Israëli’s die uit het buitenland kwamen, en voegde reizen naar 50 Afrikaanse landen toe aan de rode lijst. Het keurde ook het gebruik goed van de controversiële technologie voor telefoonbewaking van het Shin Pet Internal Security Agency om het contact te volgen van personen die bevestigd zijn met de nieuwe variant in Israël.

Terwijl regeringen over de hele wereld maatregelen voor het sluiten van reizen invoerden, renden wetenschappers weg om meer te weten te komen over deze variant – hoe gevaarlijk het is en of het de vaccinatievoorschriften zou kunnen doorbreken.

Thailand, dat afhankelijk is van toeristen, is onlangs begonnen met het versoepelen van strengere grensbeperkingen voor reizigers uit bepaalde landen en heeft een eigen verbod aangekondigd voor reizigers uit acht Afrikaanse landen. Soortgelijke beperkingen zijn ingesteld in het zakencentrum van Singapore, waardoor toegang en vervoer zijn uitgesloten voor iedereen met een recente reisgeschiedenis naar zeven Zuid-Afrikaanse landen.

Net als de luxe Malediven-archipel in de Indische Oceaan, heeft Sri Lanka reizigers verboden om in Zuid-Afrika te landen.

Sommige deskundigen, waaronder de WHO, zeiden dat het dringend nodig was om reisbeperkingen en grenssluitingen opnieuw in te voeren, en dat Afrikaanse landen onterecht zouden worden gestraft voor het al uitstellen en vertragen van een adequate en adequate levering van vaccins als gevolg van hamsteren.

(Als u onze e-paper dagelijks op WhatsApp wilt ontvangen, alstublieft Klik hier. We staan ​​je toe om pdf’s van papier te delen op WhatsApp en andere sociale-mediasites.)

Gepubliceerd op: zondag 28 november 2021, 22:52 IST