mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Armond Duplandis loopt 6.02m, vierde snelste 400m horden aller tijden zoals Femke-Sports News, First Post

Duplandis verwijderde de afstand van 6,02 m voordat hij drie pogingen deed met een snelheid van 6,19 m, vergeleken met de 6,18 m die hij vorig jaar deed.

Archieffoto van Armand Duplandis uit Zweden. AP Foto

Stockholm: Armand Duplandis slaagde er niet in zijn eigen wereldrecord te breken, maar de Zweedse pool Walter verblijdde thuisfans met opnieuw een overwinning van 6 meter op de Diamond League-bijeenkomst in Stockholm op zondag.

Duplandis verwijderde de afstand van 6,02 m voordat hij drie pogingen deed met een snelheid van 6,19 m, vergeleken met de 6,18 m die hij vorig jaar deed.

Tweevoudig wereldkampioen Sam Kendricks uit de Verenigde Staten won de 5,92 m van de Olympische gouden medaillewinnaar van 2012 Renault Lavilleny uit Frankrijk.

“Ik voel me goed om hier te zijn met mijn familie en vrienden en om iedereen vandaag te zien”, zei Duplandis, beter bekend onder zijn bijnaam “Mondo”.

“Het is heel belangrijk voor mij om naar buiten te gaan en te proberen om meer dan zes meter te gaan, en dan een aantal geweldige foto’s te maken op het wereldrecord, maar over het algemeen was 6.02 een goede tab, dus ik mag niet klagen.”

De andere 24 Walters in de geschiedenis wisten een afstand van zes meter te halen, en Duplandis’ onstabiele stabiliteit boven die hoogte markeerde zijn aankomst op de Olympische Spelen van 23 juli – 8 augustus in Tokio als een duidelijke voorkeur voor goud.

De meet was beter opgezet door de Nederlandse atlete Femke, die in 52,37 seconden de vierde snelste vrouw won op de 400m horden.

READ  Nederlandse studentes gearresteerd nadat lijst online werd gedeeld

Als 21-jarige eindigde de Amerikaan Shamier Little als tweede in 52,39 seconden, de vijfde beste aller tijden.

De Nederlandse loper won donderdag de individuele beste tijd van 53,33 seconden op de Diamond League-wedstrijd in Oslo.

“Ik ben verrast, ik ben zo blij!” Zoals gezegd. “Ik denk dat het lopen van persoonlijke records nu stopt, maar ik hoop dat deze tijd dichterbij komt. Ik kan het niet geloven!”

In de 400m flat slaagde Europees indoorkampioene Yulia Bechonkina er deze winter niet in om het Europese record van 52,34 uit 2003 te breken.

De Russische periode tot 2019 was een wereldrecord totdat de Amerikaanse Talila Mohammed het brak. Die tijd werd het best gezet door Sidney McLaughlin, die op 27 juni 51,90 scoorde in Eugene, Oregon.

Het record van McLaughlin op de horden bij de mannen werd weerspiegeld in de Noor Carsten Warhome, die in Oslo het nieuwe wereldrecord voor mannen in 46,70 seconden vestigde.

Poll 21-jarige Alison Dos Santos eindigde donderdag als tweede voor Warholm, maar Brazilië profiteerde van de afwezigheid van Noorwegen om een ​​spectaculaire overwinning in de Zweedse hoofdstad veilig te stellen.

Dos Santos vestigde een persoonlijk record en een Zuid-Amerikaans record van 47,34 seconden, waarmee hij 14e op de lijst aller tijden was, gevolgd door de in Cuba geboren Turk Yasmani Kopello op 48,19.

READ  100 Nederlandstalige gedichten: Een mooie kijk op Nederlandse poëzie

“Ik ben erg enthousiast over mijn hardlopen, waarvoor ik hard heb getraind en hard heb getraind voor de Olympische Spelen”, zei Dos Santos.

“Ik kijk uit naar de Olympische Spelen. Ja, ik denk dat ik een medaille kan winnen.”

De Nieuw-Zeelandse veteraan Valerie Adams won ook bij de vrouwen en won haar eerste ontmoeting op het elite-atletiekcircuit in drie jaar op 19,26 meter.

“Dit is mijn eerste Diamond League sinds 2018 en ik ben zo opgewonden dat ik vanaf 2018 twee kinderen heb”, zei Adams, een viervoudig wereldkampioen die Olympisch goud won in Peking en Londen. Rio.