mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Royal Central – Zweedse koninklijke familie imiteert de Nederlanders en zorgt ervoor dat het homohuwelijk geen belemmering vormt voor de troon

Jonas Extromer, Koninklijk Hof van Zweden

In Zweden hoeft de toekomstige koning of erfgenaam van de troon hun koninklijke rol niet op te geven als ze een homohuwelijk aangaan.

De maarschalk van de Ralph bevestigde slechts enkele dagen nadat de Nederlandse premier een soortgelijke verklaring had afgegeven dat het verbintenis van hetzelfde geslacht geen belemmering zou vormen voor de opvolging.

De krant Aftonbladet meldde dat maarschalk Frederick Versaille de regels rond het koninklijk huwelijk had gezien. Op verzoek van de koning besloot hij dat het homohuwelijk niet anders mocht en alleen de goedkeuring van de staat nodig was.

Na de aankondiging van Mark Rutte vorige week zei zijn besluit dat een toekomstige Nederlandse monarch of erfgenaam de club van hetzelfde geslacht zou kunnen betreden. Zijn opmerkingen kwamen nadat prinses Catherine-Amalia om een ​​nieuw boek had gevraagd over de vraag of hij koningin zou kunnen worden als hij met een andere vrouw zou trouwen. Mark Rutte zei: “” De regering is van mening dat de erfgenaam tot hetzelfde geslacht kan trouwen. “Hij sprak over de status van erfgenamen van kinderen van koninklijke paren van hetzelfde geslacht. Het hangt af van de feiten en omstandigheden van het specifieke geval, en je kunt terugkijken op hoe het familierecht in de loop van de tijd verandert.”

Het homohuwelijk is legaal in de meeste Europese landen die nog steeds de monarchie hebben. Tot nu toe hebben echter alleen Nederland en Zweden openlijk verklaard dat het homohuwelijk geen belemmering vormt voor troon- of erfgenamen.

READ  Dutch Bros zal investeerders een schok geven als de beursgang is uitgewerkt