april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands bedrijf verslaat controversiële OT Morpho in Ksh4B verkiezingsaanbesteding

De Independent Electoral and Boundary Commission (IEBC) heeft te midden van controverse een lucratieve aanbesteding van Ksh4 miljard toegekend aan een multinationale onderneming.

Een Nederlands bedrijf, Smartmatic International Holding PV, heeft andere bedrijven overtroffen bij het bieden op de geïntegreerde KIMS-kit (Election Management Systems).

Een ander bedrijf, Risk Africa Innovatis Limited, won de aanbesteding op woensdag 3 november, ondanks een kennisgeving van de rechtbank om zich tegen de beslissing te verzetten.

IEBC-president Wafula Sebugatti tijdens het verkiezingsvoorbereidingsforum op 21 oktober

IEBC Twitter-pagina

De Kims Kit-aanbesteding is belangrijk tijdens de verkiezingsperiode omdat deze de levering, distributie, installatie, testen, inbedrijfstelling, ondersteuning en onderhoud van software- en hardwareapparatuur en componenten omvat.

Het Nederlandse bedrijf behoorde tot de andere vier bieders voor de lucratieve aanbesteding.

Indra Soluciones Tecnologias De La Informacion, Genkey Solutions BV, Laxton Group Ltd en Africa Infrastructure Development Company waren de andere bedrijven die hun biedingen hebben ingediend.

De Public Procurement Management Review Board (PPARB) heeft IEBC op 20 september gevraagd om binnen 30 dagen nieuwe aanbestedingsdocumenten voor de Kemes Kit voor aanbesteding voor IEBC / OIT / 011/21/2020/2021 op te stellen.

“De aanbestedingsinstantie wordt hierbij opgedragen om binnen 30 dagen na de datum van dit besluit een nieuw aanbestedingsdocument op te stellen, rekening houdend met de bepalingen van de grondwet van Kenia, de openbare aanbesteding en de verwijdering van de wet, de openbare aanbesteding en de verwijdering en de verwijdering van activa Regelgeving, 2020 en de bevindingen van de Raad in deze review.” Lees het vonnis gedeeltelijk.

Het Nederlandse bedrijf won de aanbesteding via een rechtszaak. Rechter Jairus Naqah van het Hooggerechtshof oordeelde dat PPARB sectie 2 van de wet verkeerd had begrepen tijdens het aanbestedingsproces.

READ  Nederlands koningspaar bezoekt SF's Castro

Ksh4 miljard is een fractie van de Ksh40 miljard die is toegewezen voor de hele verkiezingsperiode. De oorlog was zo luid en chaotisch dat de voorbereidingen voor de algemene verkiezingen van 9 augustus 2022 in volle gang waren.

In verband met de aanbesteding zijn al zaken aanhangig gemaakt bij verschillende rechtbanken.

IEBC-functionarissen tijdens een aandeelhoudersvergadering op woensdag 3 november

IEBC-functionarissen tijdens een aandeelhoudersvergadering op woensdag 3 november

IEBC Twitter-pagina