juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De rechtbank zei dat een pistool dat werd gebruikt om een ​​Nederlandse journalist te doden in een auto werd gevonden

In de vluchtauto van twee mannen die worden onderzocht voor zijn moord, is een aangepast wapen gevonden dat vermoedelijk is gebruikt om de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries te vermoorden.

Op de openingsdag van het proces tegen de verdachten in Den Haag, onder streng toezicht, zeiden aanklagers dat getuigen, beelden van beveiligingscamera’s en forensisch bewijs allemaal toonden dat Telano G, 21, de schutter en Kamil E, 35, optraden als de vluchtende bestuurder.

De Vries, 64, een begrip in Nederland, werd vijf keer – waaronder minstens één keer in het hoofd – neergeschoten in Amsterdam nadat hij op 6 juli om 19.45 uur lokale tijd op weg naar een nabijgelegen tv-studio parkeerplaats in Lancashire Worst Road. Hij stierf negen dagen na de aanval.

Toen ze de twee aanhielden op de snelweg A4 bij de Renault Cleo, ongeveer 30 mijl buiten de stad, vond de politie een Heckler en Koch machinegeweer en een Louis Vuitton-tas, een leeg vuurwapen, zeiden aanklagers. Neem rondjes van 9 mm.

Uit forensisch onderzoek bleek dat de gevonden kogel in het hoofd van De Vries mogelijk is afgevuurd met een aangepast pistool.

Peter R. de Vries spreekt in september 2020 de media toe. Foto: Marcel van Horn / EPA

Delano G, geboren in Nederland, weigerde voor de rechtbank te verschijnen. Hij weigerde te spreken met politie en officieren van justitie. Via een vertaler zei de Poolse man dat hij geen plannen had om Kamil E. de Vries te vermoorden.

Hij zei: “Edelachtbare, ik heb niemand vermoord, ik wist niets van de moord, ik heb geen enkel wapen gezien … ik wil alleen maar zeggen dat ik onschuldig ben …

READ  Nederlandse Mantell kritisch over Charlotte Flair vs Ronda Rousey

“Daarvoor kreeg ik geen advies waar ik heen moest… Ik kreeg de dag ervoor een auto en € 100. Ze zeiden dat ik me geen zorgen moest maken en iemand naar Amsterdam moest brengen.

Camille E zei dat Delano G, voordat hij naar Rotterdam vertrok, de auto in Amsterdam zonder hem had achtergelaten. De twee werden binnen een uur door de politie aangehouden.

De Vries is vooral bekend door de ontvoering van miljardair Freddie Heineken in 1983 en heeft al 17 jaar zijn eigen televisieshow na onopgeloste zaken. Hij diende ook als adviseur van een belangrijke getuige van de vervolging tegen Ridwan Docky, bekend als de meest gezochte crimineel van Nederland.

Dogi wordt samen met 16 anderen onderzocht op beschuldiging van betrokkenheid bij een reeks moorden en pogingen tot moord. Zowel de advocaat die voor de getuige verscheen als de broer van de getuige kwamen om het leven. Taki’s advocaat ontkende maandag dat zijn cliënt betrokken was bij de moord op The Vries.

Het proces tegen de twee wordt in december voortgezet. De aanklagers zeiden dat hun onderzoek nog gaande was.