juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse overheid wil de regels voor het gebruik van kinderen in influencervideo’s aanscherpen

De Nederlandse overheid wil de regels voor het gebruik van kinderen in influencervideo’s aanscherpen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangegeven een nieuw meldpunt voor kinderarbeid te willen opzetten. Minister van Buitenlandse Zaken Dennis Weirsma zei in een tv-show genaamd Kassa dat er toenemende zorgen waren over het adverteren van kinderproducten op sociale netwerksites over Family Wlog-kanalen.

Op sommige familievlogkanalen helpen kinderen bij het adverteren van de inhoud van hun ouders. Via het meldpunt kunnen bezoekers incidenten van vermoedelijke kinderarbeid melden.

“Het maakt niet uit of iemand 10 procent korting krijgt op een bepaald merk t-shirt”, zegt Weirsma. De staatssecretaris zei dat ze zaken willen aanpakken waarin kinderen die inkomen verdienen met advertenties stelselmatig worden ingezet. Weirsma zei dat kortingen nodig zijn om kinderen voor dergelijke zakelijke doeleinden te gebruiken.

Volgens de Enquête Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is het voor kinderarbeid moeilijk om in deze vorm in te grijpen zonder een goede werkgever. “Bij jonge invloed is dat vaak geen duidelijke relatie met de werkgever of formele autoriteit, maar een relatie tussen klanten en adverteerders. De huidige regelgeving staat over het algemeen niet toe dat klanten ter verantwoording worden geroepen.”

Het gebrek aan regelgeving laat volgens Virsma mazen in de wet in het geval van kinderarbeid.

Frankrijk heeft al een wet om uitbuiting van kinderen op internet te voorkomen. “We proberen het voorbeeld van Frankrijk te volgen”, zei Weirsma.

READ  Issei Sagawa, vrijgelaten na moord, verkrachting en eten van Nederlandse vrouw in 1981, sterft op 73-jarige leeftijd