april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse overheid verlaagt energiebelastingen te midden van stijgende prijzen


Den Haag, Nederland (AB) – De Nederlandse regering plant een miljardenpakket om huishoudens te helpen de stijgende energierekeningen het hoofd te bieden, zei een minister vrijdag.

Nederland is het laatste Europese land dat probeert de effecten van stijgende elektriciteits- en gasprijzen te verzachten.

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Dylan Yasilkus-Jegerius vertelde verslaggevers dat de onderhoudsadministratie van de Nederlandse premier Mark Rutte van plan is om de belastingen op energie te verlagen, wat een besparing oplevert van gemiddeld 400 euro per jaar. Hacken.

Eerder deze week adviseerde de uitvoerende macht van de Europese Unie (EU) 27 EU-lidstaten om belastingverlagingen, staatssteun en andere maatregelen te nemen om huishoudens en bedrijven te helpen omgaan met de gevolgen van hogere energieprijzen.

Na maanden van economische instabiliteit als gevolg van de epidemie van het coronavirus, wil de Europese Commissie een snelle en collectieve reactie om de effecten van stijgende prijzen te verzachten, vooral voor mensen die in armoede leven of met een laag inkomen.

De minister-president van Nederland Mark Rutte arriveert bij het ministerie van Publieke Zaken in Den Haag, Nederland. Foto: AFP

Vorig artikelDoe mee voor mensen in nood
Volgend artikelCreatieve vruchtensappen schenken

READ  Nederlandse fotograaf legt eend vast die ondersteboven vliegt; Experts zeggen dat het 'onthult'