april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Christian Eriksen scoort bij terugkeer terwijl Nederland Denemarken met 4-2 versloeg

Christian Eriksen scoorde even nadat hij zaterdag (lokale tijd) als invaller voor Denemarken inviel tegen Nederland om een ​​droomretour te maken in zijn eerste interland sinds zijn hartstilstand tijdens het EK in juni.

Nederland won de open wedstrijd met 4-2, maar het resultaat van de vriendschappelijke wedstrijd leek bijna irrelevant voor de menigte in het stadion waar Eriksen voor het eerst bekendheid kreeg voor Ajax.

“Hier terug zijn is altijd mooi”, zegt Eriksen, die Nederlands spreekt, tegen de NOS. “Ik heb hier veel mooie jaren gehad.”

Hij zei dat hij nog vaak denkt aan de nacht dat hij in Kopenhagen instortte tegen Finland.

“Het is een deel van mij. Het is een deel van de wereld’, zei hij.

De Denemarken-coach Kasper Hjulmand genoot ook van de comeback.

“Het is altijd een plezier om Christian Eriksen te zien voetballen”, zei hij.

Eriksen, uitgerust met een implanteerbare cardioverter-defibrillator, kreeg een schouderklopje van Hjulmand, een handdruk van Memphis Depay en een staande ovatie van een groot deel van de Johan Cruijff Arena toen hij het veld op draafde om zijn terugkeer naar de internationale competitie te maken tijdens de begin van de tweede helft.

De Deense Jannik Vestergaard, tweede van links, kopt de bal langs de Nederlandse doelman Mark Flekken om het eerste doelpunt van zijn team te scoren.

Hjulmand zei dat hij wat tactieken met Eriksen had doorgenomen voordat hij hem doorstuurde. Toen had hij een simpele boodschap: “Ik zei: ‘Geniet ervan en welkom terug.'”

READ  Een verhaal van 2 overstromingen: Unity's Dorothy-buurt weerspiegelt Connellsville's Dutch Bottom-ervaring

Iets meer dan twee minuten later kwam Eriksen op het scoreblad en vuurde een krachtig schot binnen om de Nederlandse voorsprong op 3-2 te brengen na een spannende eerste helft.

“Ik had kippenvel”, zei de Nederlandse verdediger Matthijs de Ligt. “Het is geweldig dat hij terug is en hoe hij vandaag scoorde en de paal raakte, toonde zijn absolute klasse.”

Het krachtige schot van Eriksen om de voorsprong te verkleinen, was zijn 37e internationale doelpunt, net zoals de grote Michael Laudrup uit Denemarken.

Oranje domineerde voor rust met doelpunten van Steven Bergwijn, Nathan Ake en Depay.

Bergwijn scoorde zijn tweede van de avond na een krachtige run op het middenveld van Frenkie de Jong. De vleugelaanvaller pakte de pass van De Jong, sneed vanaf links binnen en krulde een schot over Kasper Schmeichel heen.

De Deense Christian Eriksen begroet juichende fans na de internationale vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Denemarken.

De laatste vier doelpunten van Bergwijn in alle competities zijn gemaakt tegen Schmeichel.

Toch was Eriksen nog niet klaar. Hij loste een afstandsschot in de 74e dat Flekken versloeg, maar knalde op de paal.

Fulltime kreeg hij een dikke knuffel van Nederlandse verdediger Daley Blind, een voormalig Ajax-teamgenoot die ook een implanteerbare cardioverter-defibrillator heeft.

Eriksen liep vervolgens alleen naar een hoek van de grond om het applaus van de Deense fans op te vangen, terwijl zijn teamgenoten ook applaudisseerden.

“Voor de fans hier was het de perfecte wedstrijd”, zei De Ligt.

Eriksen heeft de afgelopen weken zijn spelerscarrière hervat bij de Engelse Premier League-club Brentford, maar begon pas op de bank nadat hij onlangs hersteld was van Covid-19.

READ  Nederlandse 'SDGP'-partner verkozen tot 'Best Small Business'-nieuwsmateriaal van de Verenigde Naties

“Hij is terug en heeft het beste voetbal voor zich”, zei Hjulmand.