January 19, 2021

Ziekenhuizen in het hele land mogen verwachten dat Londen onder druk komt te staan, waarschuwt de senior arts

B.Hoewel er geen bewijs is van het niveau van immuniteit dat wordt geboden door het mengen van doses, kunnen mensen in zeldzame gevallen opnamen van verschillende Govt-19-vaccins krijgen.

De regering zei dat de combinatie en geschiktheid van de twee Govt-19-opnamen aan het publiek zouden kunnen worden gegeven wanneer ze afwijken van andere strategieën wereldwijd, bijvoorbeeld als dezelfde vaccindosis niet op voorraad is, volgens richtlijnen die op nieuwjaarsdag zijn uitgegeven.

“Als (indien aanwezig) hetzelfde vaccin niet beschikbaar is, of het eerste verkregen product niet bekend is, is het redelijk om een ​​dosis lokaal verkrijgbaar product toe te dienen om het schema te voltooien”, aldus de richtlijnen.

Mary Ramsay, hoofd immunisatie bij de Public Health UK, zei dat het slechts in zeer zeldzame gevallen gebeurt en dat de regering niet aanbeveelt om vaccins te mengen, omdat die minstens twee doses nodig hebben met een tussenpoos van enkele weken.

“Er moet alles aan worden gedaan om ze hetzelfde vaccin te geven, maar het is beter om een ​​tweede dosis van een ander vaccin te geven als dat niet mogelijk is”, zei hij.

Het VK loopt voorop bij het goedkeuren van nieuwe coronavirusvaccins, waarbij Pfizer / Bioendech vorige maand opschepte dat het het eerste land was dat noodaccreditatie verleende aan de Universiteit van Ostrogeneca / Oxford.

Beide vaccins moeten in twee doses worden toegediend, met een tussenpoos van enkele weken, maar ze zijn niet ontworpen om met elkaar te mengen.

READ  De Global Congress Tourism Market Analysis benadrukt de impact van Govt-19 (2020-2025)