januari 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

York United voegt Nederlandse middenvelder Oussama Alou toe – Canadian Premier League

De 21-jarige aanvaller tekent een eenjarig contract met clubopties tot 2025.

Alou’s liefdesrelatie met het spel begon bij USV Elinkwijk, een kleine club in zijn thuisstad Utrecht: hetzelfde team waar de legendarische spits Marco van Basten begin jaren tachtig mee begon, voorafgaand aan zijn overstap naar Ajax. Alou kwam later bij FC Utrecht en begon zo een lange tijd bij de spraakmakende lokale ploeg die een bijzonder opvallende heropleving beleefde in de Nederlandse top onder de toenmalige coach Erik ten Hag, die nu de leiding heeft bij Manchester United.

Zijn snelle ontwikkeling als tiener leidde tot zijn eerste kansen bij de jongeren onder de 17 tijdens het seizoen 2017-2018 en zijn indrukwekkende prestaties maakten indruk op het team uit zijn geboorteplaats. Aan het einde van het seizoen werd hij op 16-jarige leeftijd beloond met zijn allereerste profcontract.

In de daaropvolgende vier jaar deed Alou bij de club een overvloed aan ervaring op op verschillende leeftijdsniveaus. Hij nam het regelmatig op tegen onder meer Ajax, PSV en de minderjarigen van Feyenoord en bloeide eind 2018 en in 2019 aanzienlijk op, waarbij hij een litanie aan doelpunten en assists op zijn naam zette. Hij klom door naar de onder-19-ploeg en bleef zich ontwikkelen, voordat hij in augustus 2020 voor het eerst een competitiewedstrijd kreeg voor Jong FC Utrecht (de reserveploeg van het seniorenteam) voor een Eerste Divisie (Nederlandse tweederangs) botsing met FC Eindhoven. . . Hij speelde dat seizoen 19 keer en scoorde drie keer.

In 2021/22 speelde Alou nog eens 17 keer in de Eerste Divisie, waarin hij eenmaal scoorde en drie assists gaf.

READ  Nederlandse inflatie in januari gestegen naar 7,6 procent

“Oussama kwam op ons allemaal over als een zeer technische en gecontroleerde speler met een uitstekend passbereik”, zegt Angus McNab, CEO/President en GM van York United FC.

We hebben geprofiteerd van toegang tot StatsBomb-gegevens op zijn optredens in Nederland en we geloven echt dat hij een jong talent is met veel belofte. Hij kent eigenlijk nog een van onze aanwinsten buiten het seizoen – zijn landgenote Lassana Faye – dus dat hielp ook een beetje.

Hoewel Alou meestal wordt ingezet als centrale middenvelder, beschikt hij ook over enige positionele flexibiliteit en biedt hij de mogelijkheid om breed of in hogere middenveldzones te spelen.

“Oussama is een technische en creatieve voetballer die zowel centraal als breed kan spelen”, zegt bondscoach Martin Nash.

‘Hij heeft een intelligentie, een kalmte die we echt leuk vinden. Hij is erg rustig aan de bal en kan een pass uitkiezen. Hij brengt uitstekende ervaring mee uit het Nederlandse tweede niveau, wat een competitieve en uitdagende omgeving is, vooral voor een jonge speler.”

Alou wordt de nieuwste aanwinst buiten het seizoen voor de Nine Stripes, aangezien de selectie gestaag vorm krijgt in de aanloop naar de campagne van 2023.