september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weerrecords in overvloed worden verbroken terwijl NL zich koestert in de herfstzon

Foto: Kalebassen te koop in de herfstzon. Foto: DutchNews.nl

De temperatuur bij weerstation De Bilt bereikte vrijdag, zaterdag en zondag de 20 graden, de eerste keer dat er in oktober drie opeenvolgende ‘warme’ dagen in Nederland waren, blijkt uit officiële gegevens.

Door het ongebruikelijke weer in oktober steeg het aantal officieel warme dagen dit jaar tot 112, een totaal dat alleen in 2018 en 2003 werd overtroffen.

Vrijdag en zaterdag waren ook de warmste 28 en 29 oktober sinds het begin van de metingen in 1901, met temperaturen van bijna 25 graden in Eindhoven op zaterdag.

Volgens weerbureau WeerplazaMaandag en dinsdag blijven zacht voor de tijd van het jaar, met temperaturen in de midden tot hoge tienerjaren, maar halverwege de week zullen regen en onstuimig weer optreden.

het KNMI Volgens het weerbureau is de gemiddelde herfsttemperatuur in De Bilt, waar officiële Nederlandse records zijn gevestigd, nu 1,7 graden warmer dan in 1901, namelijk 10,9 graden.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

READ  Coca-Cola India en Indo-Dutch Horticulture Technologies feliciteren voorbeeldige boeren van Project Unnati in Uttarakhand

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.