January 24, 2021

Weddenschappen op F1 in Australië uitgesteld, China onzeker, nieuws over de Formule 1 en beste verhalen

De Formule 1 van LONDEN heeft gisteren de Grand Prix van Australië uitgesteld van maart naar november, waarmee het Bahrein-seizoen werd geopend en de herschrijving van de Covid-19 epidemische spelkalender werd afgedwongen terwijl de race van China vastloopt.

Na Bahrein op 28 maart werd de ronde 23 van Imola in Italië op 18 april als tweede race toegevoegd aan de 23 rondetafel.

Het derde slot op 2 mei is nog niet bevestigd, maar zal naar verwachting worden gevuld door de Alcorve-ronde in Portugal, die vorig jaar debuteerde.

Australië heeft een nieuwe datum gekregen van 21 november als de seizoensopener in Melbourne op 21 maart.

De Chinese Grand Prix, oorspronkelijk gepland voor 18 april, is uitgesteld vanwege de huidige reisbeperkingen die de geplande datum onmogelijk maken.

Hoewel niet vermeld in het herziene schema, wees de Formule 1 erop dat de race in Shanghai zou worden beëindigd als de omstandigheden het toelaten, en dat een andere race werd gestaakt.

Omdat het seizoen in Europa en het Midden-Oosten werd teruggebracht tot 17 Grand Prix, werden de Australische en Chinese races vorig jaar afgelast.

“We zijn verheugd om ervoor te zorgen dat het aantal geplande races voor het seizoen ongewijzigd blijft”, zei Stefano Dominicali, de nieuwe CEO van F1, in een verklaring.

“Door wereldwijde epidemieën is het leven niet normaal geworden, maar we hebben laten zien dat we veilig de eerste internationale sport kunnen besturen waarnaar we terugkeren in 2020, en we hebben de ervaring en plannen om ons seizoen af ​​te leveren.

“Het grote nieuws is dat we een nieuwe geplande datum voor de Grand Prix van Australië in november hebben kunnen accepteren, en we blijven samenwerken met onze Chinese tegenhangers om een ​​oplossing te vinden om daar te concurreren als er veranderingen zijn in 2021.”

READ  Modildas Overseas Review: Twee Nederlandse overwinningen, Ford scoreformulier gaat verder

Kaartjes voor de Grand Prix van Australië zijn nog niet in de verkoop en de organisatoren zeiden dat de renovatie de juiste beslissing was.

“Als derde laatste weddenschap van het seizoen biedt het de mogelijkheid om voorafgaand aan de zomer veilig te leveren wat zou kunnen worden Championship-Decider in Melbourne”, aldus Paul Little, president van de Australian Grand Prix Corporation.

  • 23

  • Racen staat gepland voor de F1-kalender van dit jaar.

In de nieuwe kalender is het bestuursorgaan onderworpen aan FIA-goedkeuring en heeft het drie opeenvolgende titels.

België, Nederland en Italië worden komend weekend gehouden van 29 augustus tot 12 september. De evenementen voor Rusland, Singapore en Japan worden gehouden van 26 september tot 10 oktober en evenementen in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië van 24 oktober tot 7 november. Vorig jaar werden vanwege de epidemie geen Amerikaanse races gehouden, terwijl de rondes in Nederland, Singapore en Japan werden afgebroken.

Het seizoen eindigt met een dubbele titel in Saudi-Arabië, met een nachtrace in Jeddah op 5 december en debuut in Abu Dhabi op 12 december – een week later dan oorspronkelijk gepland.

F1 verwacht dat fans dit seizoen weer gaan racen nadat de meeste races vorig jaar achter gesloten deuren of voor strikt beperkte aantallen werden gehouden.

REUTERS