January 24, 2021

“We zijn beneden waar we willen zijn”, zegt Fucci over het aantal Govt-vaccins dat wordt toegediend.

Dr. Anthony Fucci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, vertelde dinsdag aan Jim Seuto van CNN dat de Verenigde Staten “zeker niet het aantal hadden dat eind december verwacht werd”. Covit-19-vaccins worden toegediend.

De regering had zich ten doel gesteld om tegen het einde van dit jaar 20 miljoen mensen te vaccineren. Maandagochtend meldden de Govt Data Tracker van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention dat meer dan twee miljoen mensen de eerste dosis hadden gekregen.

“Zelfs als je meetelt, zelfs als het aantal minder is dan twee miljoen, hoe klein kan dat aantal dan zijn”, zei Fucci. ‘Dus we zijn zover dat we willen zijn.’

Fassi prees legergeneraal Gustav Berna, de chief operating officer van Operatie Warp Speed, en verontschuldigde zich publiekelijk voor enkele van de tekortkomingen onderweg.

“Ik hoop dat we het tempo gaan verhogen als we in januari aankomen,” zei Fassi.

“We willen echt degenen vaccineren die voorrang hebben”, zei hij, eraan toevoegend dat het land in het “open seizoen” voor het grote publiek zou kunnen komen.

“Focussen op prioritaire individuen is” absoluut levensreddend, geen twijfel mogelijk “, zei Fucci, maar” als je op een plek komt waar je het in principe aan iedereen kunt vertellen, kun je iedereen vaccineren die wil worden gevaccineerd, en dat is wanneer je echt om de monteurs heen komt. ”

“Als we in januari, februari, maart en april gaan, zullen we er eindelijk zijn, zodat we in het voorjaar en de zomer zo veel mogelijk mensen goed kunnen vaccineren”, zei hij.

READ  De ICC-aanklager heeft de Amerikaanse sancties 'volkomen onaanvaardbaar' versoepeld