december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voice Theater ensceneert ‘Kunst’ in nieuw onderkomen Oudhollandse Kerk – Daily Freeman

KINGSTON, NY – Voice Theater keert voor het eerst sinds de COVID-19-pandemie terug naar het podium in een nieuw huis in de Bethany Hall van de Old Dutch Church wanneer “Art” op 10 oktober wordt geopend. 13, om 19:30 uur

Shauna Kanter, artistiek leider van het professionele gezelschap, regisseert deze productie. “Kunst”, geschreven door Yasmina Reza. “Art” vertelt het verhaal van een man die een exorbitant bedrag betaalt voor een volledig wit schilderij, zei ze.

Het won een Pulitzer Prize en een Olivier Award voor komedie, merkte ze op.

De cast bestaat uit voormalig Royal Shakespeare Company-lid Robert Langdon Lloyd als Marc, Colony Woodstock-eigenaar Neil Howard en John Gazzale als Yvan. Het bedrijf huurt meestal een mix van acteurs uit New York City en lokaal, zei ze.

“Het gaat over drie mensen die met elkaar proberen op te schieten, proberen te communiceren, proberen boven hun wrok en verborgen agenda’s en geheimen uit te stijgen”, zei Kanter. Het stuk speelt zich af in het Parijs van de jaren negentig, net voor de opkomst van sociale media.

Ze zei dat ‘Kunst’ perfect paste uit het isolement van COVID-19, dat volgens haar de communicatieve vaardigheden van mensen in gevaar heeft gebracht in een tijd waarin persoonlijke bijeenkomsten werden vervangen door Zoom-vergaderingen.

“We zijn een aantal van die communicatieve vaardigheden kwijtgeraakt, die we misschien nooit hadden”, zei Kanter. “Dit gaat over drie mensen die de boel willen oplappen.”

Ze zei dat het witte schilderij dient als een spiegel die de personages helpt om over zichzelf na te denken.

READ  De beste Nederlandse tennisspeelster Kiki noemt het

In overeenstemming met het schilderij zal Bethany Hall, in de historische Oud-Hollandse kerk, worden omgevormd tot een desoriënterende witte wereld, gevuld met wit papier, zei ze.

Ze zei dat er een groot podium werd gebouwd in Bethany Hall, dat er een lichtrooster vanaf een balkon werd geïnstalleerd en dat er tijdelijke platforms werden aangevoerd vanuit Minneapolis om de zitplaatsen van het publiek als een theater te kunnen plaatsen.

Ze zei dat een show in het heiligdom van de kerk niet zou werken, omdat er geen goede verlichting en decors zijn.

Ze zei dat de kerk een perfecte plek is voor het theatergezelschap, dat werd opgericht in Parijs en later stints had in New York City, Londen en meest recentelijk in Woodstock in het Byrdcliffe Theatre, nadat een grote donatie hen in staat stelde daar een theater op te zetten ., waar het bedrijf zes jaar presteerde vóór COVID-19.

Ze zei dat de Woodstock Byrdcliffe Guild besloot een andere richting in te slaan en het theater in een evenementenruimte te veranderen, waardoor het theatergezelschap op zoek was naar een nieuw thuis.

“We hebben veel verschillende locaties bekeken en Kitt Potter, de directeur van kunst en cultuur van de stad, zei: ga naar Old Dutch,” zei Kanter. “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Theater in kerkarrangementen is gebruikelijk in New York City, zoals St. Clements Episcopal Church op West 46th St. in Manhattan, zei ze.

Vaak hebben deze kerken gemeenschapszalen die nu onderbenut zijn omdat het kerkbezoek is afgenomen, zei ze.

READ  Nederlandse fashion tech startup Lalaland krijgt 2,1 miljoen euro boost voor uitbreiding

Kanter zei dat ze een zegen kreeg van de predikant van de kerk, ds. Rob Sweeney.

“Hij ziet het creëren van theater als een spirituele activiteit, waarbij we samenkomen om iets te maken dat groter is dan onszelf”, zei Kanter. “Daar hebben we allebei zin in, dat is wat er gebeurt.”

En ze ruilt graag een afgelegen hoek van Woodstock in voor de beslist meer stedelijke sfeer van Uptown.

“In plaats van beren die voorbij lopen, zullen er mensen langs het theater lopen”, zei ze.

Naast het hosten van twee mainstage-producties per jaar, is Voice Theatre van plan om te blijven samenwerken met Kingston High School en de Hudson Valley Pathways Academy van Ulster BOCES.

Ze zei dat ze ook werken met ongedocumenteerde en niet-begeleide vluchtelingentieners van 13-17 jaar in Children’s Home of Kingston, waar ze theaterspellen spelen en improvisatie- en stemwerk doen.

Nadat er een zekere mate van vertrouwen is ontstaan, vragen ze de tieners waarom ze hun huis hebben verlaten en schrijven ze verhalen en monologen over waarom ze moesten vertrekken, zei Kanter.

“De eerste keer dat ik verhalen las, was ik geschokt”, zei Kanter.

Ze hoorde verhalen over ouders die ruzie maakten met bendeleden en vervolgens werden doodgeschoten en van kinderen die geen andere keuze hadden dan zich bij bendes aan te sluiten om te voorkomen dat ze werden vermoord. Een andere tiener had een broer die nuchter werd en later op een strand werd neergeschoten door een bende die hem terug wilde, voegde ze eraan toe.

READ  Het Hof van Beroep heeft bepaald dat buitenlandse vennootschappen een Nederlands belastingtarief van 0 procent mogen toepassen op Nederlands onroerend goed, zonder Nederlandse dividendbelasting te hoeven betalen. pezen

Tegelijkertijd schrijven studenten van BOCES en Kingston High verhalen over hoe ze raciaal, seksueel of economisch zijn uitgesloten, zei Kanter.

Beide groepen komen dan naar middelbare scholen en vertellen hun verhaal, zei ze.

Volgend najaar zal het bedrijf “Kiss in the Kitchen” opvoeren, een waargebeurd verhaal van een van de broers van de bestuursleden die dacht dat COVID-19 een hoax was, nooit werd gevaccineerd en uiteindelijk stierf nadat ze het virus hadden opgelopen.

De overlevende broer, die homo is, kwam uiteindelijk tussenbeide om deze Latinx-familie te ondersteunen, zei Kanter. “We vertellen dit verhaal afgewisseld met verhalen van de vluchtelingen.”

Voorstellingen van “Art” zijn 13-23 oktober, van donderdag tot en met zaterdag om 19.30 uur met zondagsmatinees om 14.00 uur

Tickets zijn $ 28 voor algemene toelating en $ 20 voor studenten en senioren. Voor meer informatie bezoek voicetheatre.org/2022-seizoen/.