juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal: Met of zonder Mbappé zal Voetbal-Frankrijk ernaar streven hun recente superioriteit ten opzichte van Nederland voort te zetten.

Voetbal: Met of zonder Mbappé zal Voetbal-Frankrijk ernaar streven hun recente superioriteit ten opzichte van Nederland voort te zetten.

LEIPZIG, Duitsland (Reuters) – De afwezigheid van Kylian Mbappé bij de wedstrijd van vrijdag tegen Nederland is de nieuwste tegenslag waar Frankrijk mee te maken krijgt.

Mbappe raakte maandag geblesseerd tijdens de 1-0 overwinning op Oostenrijk en zal een beschermend masker nodig hebben als hij weer in actie komt. Als hij de wedstrijd van vrijdag verlaat, hoeft Nederland niet meer aan de Franse frontlinie te staan.

Tijdens de EK-kwalificatie werden de twee landen in dezelfde groep geloot, waarbij de Fransen in beide groepen als beste uit de bus kwamen en Mbappé vier doelpunten scoorde.

Nederland is in feite zijn favoriete tegenstander. Hij scoorde vijf keer in zes wedstrijden tegen hen, en de eerste van zijn 47 internationale doelpunten viel tegen Nederland in 2017.

“Het is duidelijk dat het Franse team, met of zonder hem, niet hetzelfde is. Ik geloof dat hij erbij kan zijn”, zei Deschamps na de wedstrijd tegen Oostenrijk.

Voor Mbappé betekent de tegenslag opnieuw een gebroken hart voor de euro. Hij heeft nog nooit gescoord in een EK-finale, en in 2021 werd de strafschop van Mbappé gered in een vuurgevecht met Zwitserland, waar Frankrijk in de laatste zestien etappe uitstapte.

Mbappé zou nog een kans kunnen krijgen om de zaken recht te zetten in Duitsland, maar voorlopig kan Frankrijk-manager Didier Deschamps zich wenden tot een man met veel competitieve ervaring als hij het moet stellen zonder zijn meest creatieve en gevaarlijke speler.

Olivier Giroud verving Mbappe maandag, net als in de laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada, maar de spits kampt met een adductorblessure die hem dinsdag buiten de training hield.

READ  Nederlandse banken financieren US $ 3,5 miljard aan ontbossingsprojecten die Liberia treffen

“Op dat moment dacht ik niet aan mezelf. Ik dacht aan Kailin van het team”, zei Giroud na de wedstrijd tegen Oostenrijk.

Hoe dan ook, we weten niet wat er de volgende wedstrijd zal gebeuren.

Het wordt Girouds zevende grote toernooi met Frankrijk en de topscorer aller tijden van het team zal graag een hoogtepunt willen bereiken en zegt dat het zijn laatste zal zijn.

Nederland is zich terdege bewust van de kracht van deze Franse ploeg – met of zonder Mbappé – maar gezien zijn prestaties tegen hen kan zijn afwezigheid alleen maar als positief worden gezien.

De ploeg van Ronald Koeman won ook de openingswedstrijd, maar moest van een achterstand terugkomen om Polen met 2-1 te verslaan. en overtreders die een reeks kansen misten. Ze zullen klinischer moeten zijn voor het doel als ze de kans krijgen tegen Frankrijk.

Nederlanders zullen proberen de recente geschiedenis te negeren en in plaats daarvan naar de geest van 1988 te kijken, toen Nederland het EK won in West-Duitsland, hun enige grote titel.

(Rapportage door Trevor Stynes; redactie door Toby Chopra)