January 24, 2021

Vermindert korte ruimtevaartinspanningen nadat de Virgin Galactic-motor is uitgeschakeld en piloten veilig kunnen landen

  • De laatste ruimtevlucht van de Virgin Galactics brandde niet volledig uit toen de motor van zijn ruimteschip “Unity” zaterdag probeerde over New Mexico te vliegen.
  • Bij afwezigheid van passagiers, C.J. Geregisseerd door Starkov en Dave McKay.
  • De Virgin Galactic heeft de succesvolle terugkeer van het ruimtevaartuig bevestigd om te landen in de Verenigde Staten op Sportport in New Mexico, waar zijn vliegdekschip een uur eerder onder de jet vandaan kwam.Een straaljager zittend in een bocht: het vliegdekschip van Virgin Galactic onthult zijn ruimteschip gelijkenis tijdens een glijvluchttest.


© Gehost door CNBC
De Virgin Galactic-drager onthult zijn ruimteschip-gelijkenis tijdens een glijdtest.

De laatste ruimtevlucht van de Virgin Galactics brandde niet volledig uit toen de motor van zijn ruimteschip “Unity” zaterdag probeerde over New Mexico te vliegen.

Bezig met laden ...

Laadfout

Bij afwezigheid van passagiers, C.J. Geregisseerd door Starkov en Dave McKay. The Virgin Galactic wil voor de derde keer de rand van de ruimte bereiken, vanuit zijn uitvalsbasis in New Mexico tijdens zijn eerste ruimtevlucht. Het ruimtevaartuig keerde terug naar de landingsbaan in Spaceport America, ongeveer 80 kilometer ten noorden van de stad Los Cruces.

“De ontstekingsleiding voor de raketmotor is niet compleet. Het voertuig en de bemanning verkeren in uitstekende staat. We hebben verschillende motoren klaarstaan ​​in Spaceport USA. We zullen het voertuig controleren en snel terug naar het vliegtuig gaan”, aldus het bedrijf in een tweet.

De Virgin Galactic heeft de succesvolle terugkeer van het ruimtevaartuig bevestigd om opnieuw te landen in Spaceport USA in New Mexico, waar zijn vliegdekschip een uur eerder onder de jet vandaan kwam. Beide piloten werden door het bedrijf omschreven als “veilig en wel”.

READ  Van Nistelrooy over Dutch T2 - Laatste nieuws, Breaking News, Best News Headlines

“Wielstop, ruimteschip naar eenheid”, zei Virgin Galatic in een tweet.

Een onofficiële webcast van de ruimte-nieuwssite NASASpaceflight liet zien dat de motor van het ruimtevaartuig kort na de schietpartij tot stilstand kwam. Ruimteschip Twee werd losgelaten op een hoogte van ongeveer 12.000 meter vanaf de bodem van zijn vliegdekschip, kort ontstoken voordat de motor van Unity werd uitgeschakeld. Normaal gesproken wordt het ruimtevaartuig gelanceerd door een straalvliegtuig, dat vervolgens gedurende meer dan een minuut met zijn raketmotor schiet en driemaal de geluidssnelheid raakt.

Virgin Galactic ruimtevaart is de eerste poging van het bedrijf in bijna 22 maanden De vorige ruimtevlucht was in februari 2019 Toen de eenheid een hoogte van bijna 90 kilometer bereikte tijdens een testlancering vanuit de Mojave-woestijn in Californië. Het bedrijf is bezig met de lancering van commerciële servicevliegtuigen vanuit Spaceport USA, waar het zijn activiteiten heeft verplaatst van zijn ontwikkelings- en productiefaciliteiten bij Air & Spaceport in Mojave.

De vlucht van zaterdag is de eerste van drie overgebleven ruimtevluchttests die het bedrijf van plan is uit te voeren om de ontwikkeling van zijn ruimtevaartuigsysteem te voltooien, met de derde oprichter Sir Richard Branson. De impact van de test, die werd geschrapt op het Virgin Galactic-schema, is nog niet vastgesteld, met de Branson-vlucht die eerder was gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

Ruimtetoerisme is voor de allerrijksten, dus waarom zou je wedden op Virgin Galactic, SpaceX en Blue Origin?

Volgende

Volgende

READ  Laatste nieuws 2020: Ierse whiskymarkt met Corona Virus-COVID19-aanvalsanalyse met analyse van beste fabrikanten | Beste spelers: Beam Sundari (VS), Brown-Foreman (Nederland), Diageo (VK), Bernard Ricard (Frankrijk), William Grand & Sons (VK), enz.

Naast de twee piloten onderging het vliegtuig van Unity zaterdag microzwaartekrachttests voor NASA, op grond van contracten die werden toegekend via het vluchtkansenprogramma van het bureau.

Virgin Galactic heeft ongeveer 600 klantboekingen in haar boeken, waarvan de meeste jaren geleden voor $ 200.000 tot $ 250.000 werden verkocht. Hoewel er niet wordt vermeld hoeveel tickets zullen kosten zodra de verkoop opnieuw wordt geopend, is het bedrijf van plan om de ticketverkoop in 2021 volledig te openen na de vlucht van Fran ச ois. Bedrijfsleiders hebben eerder gezegd dat de grote vraag naar tickets is wat Virgin Galactic verwacht Zal de prijs voor het eerste commerciële vliegtuig aanzienlijk verhogen.

Abonneer u op CNBC Pro Voor exclusieve informatie en analyse en live programmering van werkdagen van over de hele wereld.

Volg de stappen