January 19, 2021

Van Dijk werd gesteund door de Nederlandse baas de Boer om de euro te passen

Virgil van Dijk zal zich later dit jaar plaatsen voor het EK, Aldus hoofdtrainer Frank de Boer.

Liverpool-centrale verdediger Van Dijk verlaat Everton in oktober met 2-2, Na een zware uitdaging van Jordan Pickford toen hij zijn knieband verwondde.

De invloed van Van Dijk is aanzienlijk in de afwezigheid van de Reds, die een sleutelrol speelden bij het beëindigen van de 30-jarige wachttijd om de Engelse titel op het hoogste niveau te winnen in 2019/20.

Van Dijk probeerde vorig seizoen meer passen (3.255) dan welke andere verdediger in de Premier League dan ookSlechts twee verdedigers van meer dan 1.500 hadden een beter voltooiingspercentage dan hij (89,2 procent).

Bovendien was Trent Alexander-Arnold (3.664) de enige verdediger die de bal meer aanraakte dan Van Dijk (3.624), zijn 239 gewonnen duels waren de vijfde beste onder geherstructureerde spelers en zijn beste van slechts 191 luchtoverwinningen was James Tarkovsky (199).

Van Dijk heeft onlangs een reeks video’s op sociale media uitgebracht, waaronder een in Dubai waar de voormalige Nederlandse middenvelder Clarence Seidorf de verdediger assisteerde bij zijn revalidatie.

Liverpool-manager Jürgen Klopp zei onlangs tegen Van Diez dat hij “nog een lange weg te gaan heeft” en het is onzeker of hij de rest van het seizoen voor de titelverdediger zal spelen.

Maar de 29-jarige, aanvoerder van het Nederlands elftal, heeft er vertrouwen in dat De de Boer controversieel zal zijn voor het spelen van het late Euro 2020-toernooi als hij geen tegenslagen krijgt.

De Boer zei tegen The Telegraph: “Virgil kreeg geen kick-back en als hij iets sneller gaat dan verwacht, zou hij dat kunnen doen in de openingswedstrijd van het EK tegen Oekraïne op 13 juni.

READ  Ziekenhuizen in het hele land mogen verwachten dat Londen onder druk komt te staan, waarschuwt de senior arts

Hij is zo druk met energie. Als je kijkt naar wat hij doet … In mijn tijd mocht je alleen maar in het zwembad trappen.

“Hij is erg belangrijk voor ons team, zowel op als naast het veld.”

Van Dijk won 38 interlands voor Nederland Sinds hij debuteerde in oktober 2015.