January 19, 2021

Umang: De overheid probeert de impact te begrijpen van de 3 jaar oude geïntegreerde mobiele applicatie voor new age persoonlijkheidstoepassingen

Op 30 november is Umang gestegen tot 194 sectoren, met meer dan 2.000 diensten in 27 staten

Meer dan drie jaar na de lancering van de All-in-One Umang-app (geïntegreerde mobiele app voor New Age-persoonlijkheid) wil de overheid weten wat de impact is, waarom sommige burgers de app niet hebben gedownload.

De applicatie biedt meer dan 2.000 overheidsdiensten op één platform en heeft ongeveer 25 miljoen geregistreerde gebruikers. De app werd in november 2017 gelanceerd door premier Narendra Modi met het idee om alle overheidsdiensten op één platform aan te bieden. Maar ondanks aanmoediging van de overheid kreeg de app niet de gewenste app door meer dan 712 miljoen draadloze breedbandgebruikers in het land. Ondanks dat de app al meer dan drie jaar op de markt is, is hij tot nu toe 39 miljoen keer gedownload.

Nu komt het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie (Meity) met een voorstel (RFP) om een ​​bedrijf te selecteren dat vanuit het oogpunt van burgers en overheidsdiensten een effectbeoordeling van de aanvraag gaat uitvoeren. Volgens de RFP zal het bedrijf de impact van UMANG-applicaties op verschillende delen van de gemeenschap ontdekken en de redenen waarom sommige burgers de applicatie niet downloaden. Het bedrijf zal ook zijn invloed in deelnemende sectoren onderzoeken, zoals hergebruik van diensten, prestaties en financiële impact.

Het idee achter de applicatie is dat burgers toegang moeten hebben tot de Pan-India e-governancediensten van de centrale overheid, deelstaatregeringen, lokale organen en hun agentschappen op één mobiel platform. De applicatie biedt een geïntegreerde aanpak waarbij burgers een applicatie kunnen installeren om toegang te krijgen tot meerdere overheidsdiensten.

READ  De export van RDF zal tegen 2020 naar verwachting met meer dan een derde afnemen

Op 30 november is Umang gestegen tot 194 sectoren met meer dan 2.000 diensten in 27 staten van het land. De app is in totaal 39 miljoen gedownload en heeft 25 miljoen geregistreerde gebruikers. De applicatie is beschikbaar in 13 talen en biedt veel overheidsdiensten zoals Aadhar, Digiloger, Bharat Bill Pay, Gasboeking, Voertuig, Paspoort Seva, Ban Card, Employees Provident Fund Organization (EPFO), Pension Services. De applicatie is beschikbaar op Android, iOS, Windows Mobile en Guy OS.

Vorige maand bracht de minister van Informatietechnologie en Communicatie Ravi Shankar Prasad ook een internationale versie van de Umang-applicatie uit. De internationale versie van de applicatie stelt Indiase internationale studenten, niet-ingezeten Indiërs (NRI’s) en Indiase toeristen in het buitenland in staat om op elk moment gebruik te maken van de diensten van de regering van India. Umang is beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Nederland, Singapore en Nieuw-Zeeland.

Ontvang actuele aandelenkoersen uit de portefeuille van BSE, NSE, Amerikaanse markt en de nieuwste NAV, beleggingsfondsen, bekijk het laatste IPO-nieuws, de best presterende IPO’s, bereken uw belasting met de inkomstenbelastingcalculator, ontdek de beste verliezers en beste aandelenfondsen op de markt. Zoals wij Facebook Volg ons Twitter.

De Financial Express staat nu in het Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal Blijf op de hoogte met het laatste Biz News en updates.