January 24, 2021

UK virus-linked isolatie vergemakkelijkt, maar backlinking gaat door

Dover, VK (AP) – Gridlock heeft woensdag duizenden vrachtwagens en passagiers gestrand in een Engelse haven, ondanks een tweedaagse deal om de blokkade op te heffen vanwege een nieuwe variant van het coronavirus dat Groot-Brittannië heeft geïsoleerd en voedseltekort heeft doen ontstaan. Gebrek.

Toen sommige goederen en passagiers ‘s ochtends aan de Franse kust begonnen aan te komen, vonden velen het nog steeds moeilijk om zich te verplaatsen. Gefrustreerde vrachtwagens kwamen in botsing met de politie in Dover Harbor nadat de autoriteiten hadden gewaarschuwd dat het dagen zou duren om de binnenwateren vrij te maken. Sommigen hebben gesuggereerd dat de onrust een voorbode zou kunnen zijn van waar Groot-Brittannië mee te maken zou kunnen krijgen als het geen handelsovereenkomst met de EU zou bereiken. Dit was voor het verlaten van de economische warmte van het kamp op 31 december.

“Als ik rondkijk, lijkt er hier niet veel vooruitgang te zijn”, zegt Ben Richsenheim, een financiële dienstverlener die vanuit Schotland naar huis reed in de hoop ‘s nachts met de auto naar huis terug te keren. “De mensen zijn nog niet vertrokken en de autoriteiten hebben niets gedaan. Dit is dus een echt struikelblok.”

Landen over de hele wereld begonnen mensen uit Groot-Brittannië te blokkeren nadat premier Boris Johnson had aangekondigd dat wetenschappers zeiden dat een nieuwe versie van het virus rond Londen en het zuidoostelijke deel van het VK nog steeds besmettelijk zou kunnen zijn. De aankondiging gaf aanleiding tot bezorgdheid in een tijd waarin Europa aan het bijkomen is van nieuwe virale infecties en sterfgevallen.

READ  Kritiek op de Nederlandse recessie terwijl Duitsland zich voorbereidt op massale vaccinaties

Woensdag kondigde de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock aan dat een andere nieuwe variant – uit Zuid-Afrika – in het VK was aangekomen, en dat er beperkingen waren op reizen vanuit het Afrikaanse land.

Sommige Europese landen hebben woensdag hun reisbeperkingen in het VK versoepeld, maar er zijn nog steeds verschillende plaatsen. Het was echter het vrachtverbod van Frankrijk dat de meeste alarmering en ernstige isolatie veroorzaakte in de eilandstaat, aangezien het VK dit jaar sterk afhankelijk was van zijn grensoverschrijdende handelsbetrekkingen met het continent voor voedsel. Vers fruit en groenten.

De vrees voor voedseltekorten is toegevoegd om Kerstmis al te laten stralen In Groot-Brittannië hebben de autoriteiten plannen verminderd of geannuleerd om vakantiebeperkingen te versoepelen, aangezien de dagelijkse virale infectie toeneemt en veel ziekenhuizen hun capaciteit naderen.

Groot-Brittannië registreerde woensdag nog eens 744 doden en 39.237 bevestigde gevallen, en miljoenen meer in het VK zullen vanaf 26 december worden onderworpen aan de strengste controles van het land, zei de minister van Volksgezondheid. In het binnenland beslaat het al Londen en omliggende gebieden.

Volgens een overeenkomst om het verbod op Frankrijk op te heffen, zou iedereen uit het VK het virus moeten testen met het vermogen om nieuwe varianten te detecteren, en soldaten en contact-tracers werden naar de haven van Dover gestuurd om de tests uit te voeren. Maar chauffeurs zeiden dat de verkeerschaos in het gebied wordt vertraagd.

Spoorwegoperator Eurotnell zei dat sommige treinen met vracht- en autopassagiers woensdag het continent onder het Engelse Kanaal mochten binnenkomen. Jean-Marc Puigso, directeur van de haven van Calais-Bologna in Frankrijk, zei dat er tot nu toe twee bestelwagens per boot zijn aangekomen, met enkele vrachtwagens die hun lading rechtstreeks in boten laden zodat een collega deze naar de Franse kant kan brengen.

READ  De eerste acht

Hij zei dat er nog geen vrachtauto’s waren afgelegd vanwege testproblemen en dat er tot laat in de nacht niets werd verwacht. De haven van Callas vervoert doorgaans 4.000 vrachtwagens per dag.

Robert Genrich, secretaris van de Britse Gemeenschappen, zei dat het ‘een paar dagen’ zou duren om alle chauffeurs in het district Kent te testen.

Woensdagmiddag probeerden naar schatting meer dan 6.000 vrachtwagens het kanaal over te steken en meer dan de helft – 3.750 – werd getest op de ongebruikte luchthaven Monston in Kent. Op de luchthaven waren testfaciliteiten.

In een tijd dat de EU de vrije handel en douane verlaat, konden het VK en de EU niet akkoord gaan met een handelsovereenkomst na de Brexit, die voor verwarring heeft gezorgd, aangezien veel Britten al een einde hebben gemaakt aan reizen en handelsgerelateerde hindernissen. Unie aan het einde van het jaar.

Franse functionarissen hebben erop aangedrongen dat de belegering van deze week gebaseerd is op wetenschappelijke zorgen, niet op politiek, maar dat sommigen misschien een overzicht hebben gegeven van wat Groot-Brittannië volgend jaar kan verwachten.

“We dachten dat het oké was toen we ons klaarmaakten voor 31 december (en Brexit), en dan Kaboum, we zitten al in een puinhoop”, vertelde de Franse havendirecteur aan Associated Press. Hij waarschuwde dat de recessie erger zou zijn wanneer de Brexit begint, en dat de Franse autoriteiten douanedocumenten en virustests moeten controleren.

Tijdens een televisiediscussie over Brexit-gesprekken op de Franse televisie zei Clement Beyonc, de Franse minister van Europese Zaken, dat “de Britse zijde meer op Europa vertrouwt dan op het positieve”.

READ  Bangalore COVID-19 Laatste nieuws, Locking 6.0-richtlijnen, Corona-virusgevallen vandaag Nieuwsupdates

Nederland, België en Bulgarije hebben de reisbeperkingen in het VK woensdag versoepeld, maar tientallen andere landen blijven reizen blokkeren. Japan kondigt terugkeerverbod aan voor nieuwkomers

Eurostar-passagierstreinen zijn ook hervat vanuit Groot-Brittannië naar het continent, maar voor burgers van de Europese grensregio, Britse burgers die in de Europese Unie wonen en mensen met een speciale reden om tijdelijk te komen, zoals vrachtwagens.

Lisa Pierruccio, een Italiaanse die in Londen woont, bracht woensdag de vakantie door in Parijs met haar vriend.

“Ik ben nooit blij geweest om een ​​Europees burger te zijn”, zei hij, terwijl hij zich terugtrok uit de eerste Eurostar sinds het weekend.

___

Hui uit Londen en Charlton uit Parijs deden verslag. Associated Press-journalisten Jeff Schaefer in Galilea, Frankrijk, Nicola Carica in Parijs, Jason Parkinson in Dover, Engeland, Bon Bylas in Londen en Lorne Cook in Brussel.

___

Een eerdere versie van het verhaal corrigeerde de voornaam van de Franse havenregisseur naar Jean-Marc, niet naar Jean-Marc.

___

Volg AP’s informatie over de infectie op https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic, https://apnews.com/hub/coronavirus-vaccine En https://apnews.com/UnderstandingtheOutbreak