februari 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitslag WK Para Dressuur: Nederland wint teamgoud

 • Een groot aantal Nederlandse kampioenschappen, die terugkwamen van de rand nadat dierenartsen hadden aanbevolen om hem deze winter te laten inslapen, produceerde de beslissende test om teamgoud voor Nederland veilig te stellen in de Orifarm Healthcare FEI World Para Dressage Championships-resultaten vandaag (13 augustus).

  Teamankers Frank Hosmar en Alphaville hadden 75,3% nodig voor Nederland om de titel die ze wonnen op de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon succesvol te verdedigen. Ze leverden een prestatie van 75,79% om het Nederlandse team te helpen bovenaan de resultaten van de Wereldkampioenschappen Para Dressuur te komen.  Thuisploeg Denemarken pakte zilver, hun tweede para-dressuurteammedaille ooit op een Wereldkampioenschap, terwijl de VS hun bronzen medaille-winnende prestatie van de Tokyo Paralympics herhaalden om het podium te completeren.

  Maar terwijl de strijd om de eerste twee podiumplaatsen in de teamwedstrijd op de Wereldkampioenschappen Para Dressuur oogverblindend dichtbij was, voelde Frank geen druk. Een voordeel voor de teamankerplek, zeker, en een bewijs van waarom dit paar medailles heeft gewonnen bij alle seniorenkampioenschappen vanaf Londen 2012.

  “Ik ben nooit zenuwachtig”, zei hij. ‘Dat is mijn geluk. alle jaren [I’ve been doing this] en ik ben nooit zenuwachtig als ik op het paard zit. Toen ik op stal was, had ik een beetje zoiets van: ‘Oh mijn god, moet ik overgeven?’ Maar als ik op een paard zit, dan is dat gevoel over.”

  Het paar vertoonde een trend van meer dan 77% voor hun vroege draf en daalde tot rond de 74 in de stap, waar er enkele momenten van spanning waren met Alphaville die lichtjes tegen de hand kwam in de eerste bocht op de heupen. Hun galop deed hun best en gaf hen hun uiteindelijke plus-75% score.

  READ  Bespaar nu 74% op de Stop Cost Iron Dutch Oven

  Frank had twee paarden die gekwalificeerd waren voor deze kampioenschappen, en hoewel hij zegt dat de 11-jarige Guetta “beter” is dan Alphaville, is hij nog steeds groen – en groeiend – en hij wist dat hij op Alphaville kon vertrouwen.

  “Ik kan hem altijd vertrouwen. We komen binnen en hij zegt: ‘Ok, baas. Laten we dit doen.’ Je kunt altijd op hem rekenen”, zegt Frank, die samen met A Hosmar-Keekstra en Adelinde Cornelissen eigenaar is van de Sandreo-zoon.

  Het feit dat Alphaville hier überhaupt is, is opmerkelijk. De 17-jarige ruin werd in november erg ziek en Frank verzorgde hem weer gezond in de hoop dat hij van een comfortabel pensioen kon genieten.

  “De dierenartsen zeiden dat ik hem moest laten inslapen, dat hij niet beter zal worden – het is voorbij. Maar mijn gevoel zei me: ‘nee, het is nog niet voorbij. Er moet iets meer mogelijk zijn’, zei hij.

  Alphaville verloor veel gewicht en spieren, en Frank gaf hem 24 uur per dag zorg om hem weer gezond te maken.

  “Ik dacht dat ik hem misschien kon helpen zodat hij met pensioen kan gaan, maar ik had nooit gedacht dat ik hem weer zou rijden”, zei hij. “Ik had nooit gedacht dat hij in een Nederlands kampioenschap zou zijn of hier in het Wereldkampioenschap zou zijn. Hij won al een bronzen medaille en nu tellen zijn punten voor goud.”

  Wat daarna komt, wordt bepaald door Alphaville. Het paard komt op de eerste plaats, competitie – en gouden medailles – altijd op de tweede plaats. Maar zolang het paard gezond is en “plezier heeft”, zou Paris op tafel kunnen liggen.

  READ  De Nederlanders betrekken de plek van Fond op East Passyunk en zijn de hele dag in bedrijf

  WK Para Dressuur: ‘Goud is mijn lievelingskleur’

  Teamgenoot Sanne Voets, die in de teamtest 78,42% scoorde met haar meervoudig gouden medaille winnende rit Demanteur RS2 NOP, vertelde wat dit resultaat betekent.

  “We zijn echt blij. Natuurlijk doe je mee aan een WK met een half nieuw team, wat best spannend is – het is moeilijk om voorspellingen te doen,” zei ze. “Om weer teamgoud te winnen, dat is wat ik laatst zei, het is nog steeds mijn favoriete kleur.”

  Senior kampioenschapsdebutanten Demi Haerkens en EHL Daula, en Lotte Krijnsen (Rosenstolz), die van klas is veranderd sinds haar laatste teamoptreden op de Europeanen van 2017, voltooiden de gouden medaille-winnende kant.

  Nicole Johnsen, een relatieve nieuwkomer in de sport, was de laatste deelnemer voor Denemarken. De klasse V-rijder zette haar indrukwekkende kampioenschapsdebuut voort door een tellende score voor het team te produceren met de 13-jarige Moromax van Karina Johnson.

  De Trakehner-hengstzoon van Occacio zag er overal super gefocust uit, met zijn krachtige galopverlengingen en elastische gangen die indruk maakten op de jury, voor een score van 73,31,%

  Ze werden op het podium vergezeld door Katrine Kristensen en Goerklintgaards Quater, Karla Dyhm-Junge aan boord van Miss Daisy en Tobias Thorning Joergensen op Jolene Hill.

  Nieuwe tactieken wierpen hun vruchten af ​​voor graad III amazone Rebecca Hart en El Corona Texel, die als laatste voor de Amerikaanse kant gingen in de teamcompetitie, met een score van 74,71% van de World Para Dressage Championships-resultatentafel die teambrons veiligstelde.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten van het tijdschrift dat elke week bij u thuis wordt bezorgd, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.