January 24, 2021

Top 10 Penelox ID-verhalen van 2020

Opgegroeid door een technologisch onderlegde en goed opgeleide bevolking, heeft de Benelux altijd zijn gewicht overtroffen op het gebied van IT.

Nederland, België en Luxemburg hebben alle materialen in huis om geavanceerde technologie in het bedrijfsleven en de publieke sector aan te pakken. Ze zullen academici, technologieleveranciers, rijkdom en overheid hebben.

Als gevolg hiervan nemen digitale diensten het over en worden alle afdelingen binnen handbereik gebracht door één gebruikersbestand, wat vooral belangrijk is als er iets misgaat. Net als alle andere ontwikkelde gebieden, gaan er dingen mis wanneer de digitale verandering toeneemt, of het nu gaat om beveiligingsproblemen of storingen op hoog niveau in de informatietechnologie van de overheid.

Op het eerste gezicht lijken deze 10 mensen misschien dat Nederland een ramp is voor de informatietechnologie van de overheid, maar het is belangrijk om te onthouden dat Nederland een gezonde democratie is en dat alles wat de Nederlandse overheid doet op IT-gebied uitgebreid wordt onderzocht.

Het land wordt ook beschouwd als de toegangspoort tot Europa met zijn belangrijkste transportknooppunten, en als gevolg daarvan zijn er grote uitdagingen om deze te beveiligen, nu het internet steeds belangrijker wordt. Het eerste artikel in deze Top 10 beschrijft de uitdagingen voor beveiligingssystemen op Shiphol in Amsterdam, een van ‘s werelds grootste luchthavens.

Maar dit zijn niet alle veiligheidsrisico’s en overheidsuitdagingen met digitale transformatie in de regio, het verbetert het leven van mensen. Blijkbaar gaat het feit dat een Nederlands informatietechnologiebedrijf helpt om de Belgische voetbalploeg te verbeteren in Nederland niet goed, maar gokken door scouts is een mooi voorbeeld van innovatie in de regio. Er wordt een app ontwikkeld om mensen met Alzheimer te helpen. Lees er meer over in deze top 10 lijst.

READ  Laatste nieuws 2020: Safe Element Market aangeboden door Corona Virus-CovIT19 Analyseer aanval met analyse van topfabrikanten | Topspelers: NXP Semiconductors (Nederland), Infinian (Duitsland), S.Dimigro Electronics (Zwitserland), Gemaldo (Nederland), Idemia (Frankrijk), etc.

Maar waar zouden we zijn zonder minstens één artikel over de noodzaak om de digitale capaciteiten van de bevolking te verbeteren? We zijn toegewijd.

Hier zijn de Top 10 Penelox ID-verhalen van Computer Weekly van 2020:

1. Uit het rapport blijkt dat er onvoldoende internetbeveiliging is op Shipole Airport

Een rapport onthult problemen met belangrijke beveiligingssystemen op Shipol Airport in Amsterdam.

2. De Universiteit Maastricht betaalt 200.000.000.000 aan Russische hackers

Een Nederlandse universiteit heeft de moeilijke beslissing genomen om honderdduizenden euro’s te betalen aan Russische hackers die haar systemen hebben gecompromitteerd met een ransomware-aanval.

3. Opruimen van de informatietechnologie van de Nederlandse overheid

Techneuten bespreken de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de informatietechnologieproblemen van de Nederlandse overheid.

4. De informatietechnologieramp vormt een bedreiging voor de Nederlandse milieuwetgeving

De herstructurering van de bouwplanningswet door de Nederlandse overheid staat voor grote uitdagingen en twijfels op het gebied van informatietechnologie.

5. De Dutch ID Award erkent het belang van bosonderzoek

Promotor van mensgerichte wetenschappelijke onderzoekstechnieken zegt de prestigieuze Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2020.

6. De Nederlandse Alzheimer-applicatie helpt om te communiceren met dementiepatiënten

De Alzheimer Vereniging in Nederland heeft een applicatie ontwikkeld om dementiepatiënten en hun families te helpen.

7. Ruimte om de Nederlandse digitale vaardigheden te verbeteren

Nederland heeft goede telecommunicatie- en informatietechnologienetwerken die veilig en betrouwbaar kunnen worden gebruikt, maar de digitale mogelijkheden van Nederlanders zijn voor verbetering vatbaar.

8. Nederlands technologiebedrijf vervangt Belgisch team door videogameconcept

Het technologiebedrijf dat het Belgische voetbalteam hielp tijdens het laatste WK, verandert de manier waarop voetballers teams scouten en trainen.

9. Slim gebruik van data brengt de NS verder

Onder andere De Nederlandse Spoorwagon (Nederlandse Spoorwegen) zorgt ervoor dat dagelijks 1,2 miljoen treinreizigers hun bestemming bereiken. Via een dochteronderneming gebruikt het gegevens om zowel de klantervaring als de interne processen te verbeteren.

10. De Nederlandse digitale sector hunkert naar erkenning door de overheid

Het ondersteunen en ondersteunen van de digitale infrastructuur van de Nederlandse luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam moet worden beoordeeld als zijnde voor de Nederlandse economie.