January 24, 2021

Top 10 nieuws van IamExpot 2020

2020 heeft bijna 92 ​​maanden gevoeld en er is zoveel gebeurd in de afgelopen 12 maanden, wat zeker alle leraren hier erg druk heeft gehouden op IamExpat. Het coronavirus heeft dan wel de landelijke (en mondiale) krantenkoppen gedomineerd, maar epidemieën zijn niet het enige dat dit jaar is gebeurd.

Dus, van welke verhalen heb je dit jaar het meest genoten? Welke gebeurtenissen en krantenkoppen trokken uw aandacht? Hier is de top van IamExpat – en jouw favoriet! – Nieuws uit 2020.

1. Monster Storm Sierra die dit weekend Nederland treft

Denk terug aan februari, toen Nederland werd getroffen door de eerste storm van 2020 – de Sierra-storm. Jullie stonden allemaal te popelen om te lezen over de aanstaande “monsterstorm” en je klaar te maken voor een weekend met waanzinnig weer.

2. Nederland wordt gerangschikt als een van de slechtste landen om vrienden te maken

Amsterdamse eenzame buitenlanders

Dit zorgde voor een aantal meningsverschillen, want velen van jullie weten niet of je het eens bent met de ranglijst dat Nederland wordt genoemd als een van de slechtste landen ter wereld op het gebied van het maken van vrienden. Hoe was je ervaring als buitenlander in Nederland – vond je het moeilijk om vrienden te maken?

3. De helft van de patiënten op de intensive care voor het Nederlandse coronavirus is jonger dan 50 jaar

Intensive care afdeling

Toen COVID-19 zich in maart over Nederland begon te verspreiden en de Nederlandse overheid de eerste coronavirusactiviteit aankondigde, schokte een onderzoek van de Nederlandse Intensive Care (NVIC) velen: de helft van de 96 mensen die op de intensive care werden behandeld, was jonger dan 50 jaar.

READ  De ICC-aanklager heeft de Amerikaanse sancties 'volkomen onaanvaardbaar' versoepeld

4. Het reële risico op het coronavirus in Nederland

Coronamasker

Ja, meer Corona-virusnieuws! Na maanden van dagelijkse updates en activiteiten is het vreemd om te denken aan een tijd waarin velen dachten dat het virus Nederland niet zou bereiken. Maar in februari, nadat het eerste geval in Tilburg was bevestigd, begonnen experts met de voorbereidingen voor de virusuitbraak.

5. Update coronavirus: 3 mensen overleden in Nederland

Internationale verspreiding van het coronavirus

In dezelfde week dat premier Mark Rutte een persconferentie hield waarin de eerste fase van de landelijke coronavirusoperatie werd aangekondigd, werden enkele doden aanvankelijk bevestigd door het virus. Op 9 maart meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat 321 patiënten in Nederland besmet waren met het virus en dat drie van hen op tragische wijze waren overleden.

6. Amazon breidt eindelijk zijn diensten in Nederland uit

Amazon Nederland

Op een heel andere manier, ga in januari terug naar Amazon Tenslotte Ze kondigden de uitbreiding van hun diensten in Nederland aan. De perfecte tijd inderdaad – tegen de tijd dat de winkels in maart sluiten! 2020 is echt het jaar van online winkelen!

7. Virtuele rondleidingen: Kyugenhof brengt zijn wereldberoemde tuin online

Kyugenhof Tulpen

Voor velen is een bezoek aan Kyugenhof in de lente een van de hoogtepunten van het jaar en een onfeilbare manier om een ​​beetje vreugde en kleur in je leven te promoten. Het coronavirus is dat we ons niet hadden kunnen verzamelen om de bloemen in het echt te zien, maar gelukkig zijn de beelden online vrijgegeven, waardoor fans over de hele wereld een glimp konden opvangen van wat het park van plan is voor het seizoen 2020. Bekijk hier de video!

READ  20 meest gelezen verhalen van Global Atlanta 2020

8. Zeven Nederlandse universiteiten in de top 100 van de wereldranglijst 2021

Universiteit van afstuderen

Wie wil er nu geen goede rankings? Of het nu gaat om steden, gezinsleven of universiteiten, je wordt er gek op. Jullie wilden in september allemaal weten hoe de Nederlandse universiteiten het beste presteerden in de ranglijst van Times Higher Education 2021. Hoe deed je alma mater er toe?

9. De meest populaire babynamen van 2019 in Nederland

Kind

Ah, kinderen! Aan het begin van dit ongelooflijk lange jaar vertelden we je wat de populairste babynamen van 2019 zijn – je wilde er gewoon over lezen! Zijn er gissingen voor de beste keuzes van 2020? Hoeveel kinderen zullen dankzij de gebeurtenissen van dit jaar door het leven moeten gaan met een naam die verband houdt met het coronavirus?

10. Dit zijn de meest populaire woonplaatsen in Nederland

Amsterdam zonsondergang

En last but not least hebben we natuurlijk nog een ranglijst! Waarschijnlijk niet bijzonder verrassende winnaar, maar in februari werd Amsterdam geselecteerd als de meest populaire woonplaats van Nederland. Wat is je favoriete Nederlandse stad? Heeft het de top 10 gehaald?

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.